Tribunalul Mureş, decizie definitivă în cazul administratorului firmei care efectua lucrări lângă internatul prăbuşit la Odorheiu Secuiesc: Rămâne sub control judiciar

Foto: DC News
Foto: DC News

Miercuri, Tribunalul Mureş a decis definitiv că Laszlo Szilveszter Sandor, administratorul firmei care efectua lucrări lângă internatul Liceului "Tamasi Aron" din Odorheiu Secuiesc, rămâne sub control judiciar pentru următoarele 60 de zile.

În data de 20 decembrie, procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Târgu Mureş au cerut arestarea preventivă a administratorului în instanţă, dar Judecătoria Târgu Mureş a decis, la acel moment, să respingă propunerea, iar Laszlo Szilveszter Sandor a fost plasat sub control judiciar.

După acest moment, procurorii au hotărât să conteste decizia judecătoriei, dar Tribunalul Mureş a respins miercuri această contestaţie.

În perioada în care se află sub control judiciar, Laszlo Szilveszter Sandor are mai multe interdicţii, printre care se numără și interdicția de a depăşi limitele teritoriale ale judeţelor Mureş şi Harghita.

Un perete al internatului Liceului "Tamasi Aron" din Odorheiu Secuiesc s-a prăbuşit, în data de 18 decembrie, iar patru elevi cu vârste cuprinse între 15 şi 17 ani au fost prinși sub dărâmături. Un adolescent în vârstă de 17 ani a murit, iar celelalte trei victime au fost transportate la spital, una dintre ele în stare foarte gravă. Conform primelor cercetări efectuate, peretele s-ar fi surpat ca urmare a săpăturilor pe care reprezentanţii unei firme le-au efectuat în jurul clădirii internatului.

Firma care a efectuat lucrările este condusă de Laszlo Szilveszter Sandor, acţionar unic şi administrator.

Acum, Laszlo Szilveszter Sandor este cercetat penal pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

"S-a reţinut în sarcina inculpatului că a efectuat lucrări de săpare a unui şanţ chiar lângă zidul clădirii internatului, lucrare care nu era autorizată şi, urmare prăbuşirii sitului, a rezultat decesul unui elev şi vătămarea corporală altor trei eleve", spun procurorii, potrivit Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel