Tricolorii, umiliți de Cody Gakpo. Starul echipei Olandei nu a simțit nicio secundă că România poate înscrie

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Cody Gakpo, starul echipei naționale a Olandei, a demonstrat nu doar talentul său pe teren, ci și o aroganță incredibilă în declarațiile de după meciul cu România, încheiat cu un categoric 3-0 pentru Olanda. 

Golgheterul olandez, care a deschis scorul și a contribuit decisiv la cel de-al doilea gol, a subliniat lipsa de pericol pe care a resimțit-o din partea tricolorilor, susținând că nu a simțit nici măcar o secundă că România ar fi putut marca. O astfel de afirmație a stârnit controverse și a evidențiat diferența de atitudine și încredere dintre cele două echipe.

Într-o demonstrație de forță și aroganță, Cody Gakpo a lăsat să se înțeleagă că naționala României nu a reprezentat o amenințare reală pentru echipa Olandei în partida din optimile de finală ale EURO 2024, încheiată cu scorul de 3-0 pentru Olanda. Starul olandez a deschis scorul și a contribuit decisiv la cel de-al doilea gol, pasându-i lui Malen.

După meci, Gakpo nu s-a sfiit să își arate superioritatea în interviurile acordate presei: „Nu am simțit nicio secundă că România poate înscrie, poate de acasă ați simțit asta, dar din teren nu”, a declarat acesta.

România – Olanda, 0-3 în optimi la EURO 2024. Naţionala României, OUT de la EURO 2024

Partida de la Munchen, disputată marți, de la ora 19.00, pe Munchen Arena, a fost una intensă, dar echipa României nu a reușit să facă față presiunii exercitate de olandezi. Deși „tricolorii” au început meciul curajos, menținând un pressing sus și având câteva oportunități, precum șutul lui Dennis Man din minutul 13, primul gol a venit din partea lui Cody Gakpo în minutul 20. Acesta a trecut de Rațiu și a trimis mingea la colțul scurt, fără șanse pentru Niță.

România a avut șansa de a replica rapid, dar Dennis Man a ratat o oportunitate importantă în minutul 24. În ciuda eforturilor depuse de jucătorii români, inclusiv o intervenție salvatoare a lui Drăgușin și o respingere în corner a lui Racovițan, olandezii au dominat clar.

Repriza a doua: România încearcă, dar Olanda finalizează

Începutul reprizei a doua a adus un val de speranță pentru echipa României, care a continuat să creeze ocazii. Un moment crucial s-a petrecut în minutul 53, când Racovițan a salvat un gol pentru adversari, iar șutul lui Drăguș din minutul 59 a fost blocat. Cody Gakpo a avut și el un gol anulat de VAR în minutul 65 pentru offside.

În ciuda rezistenței, presiunea olandezilor a crescut și a dat roade în minutul 83, când Malen a marcat al doilea gol al partidei. Pe final, același Malen a închis tabela de marcaj la 3-0 în minutul 90+3, consfințind eliminarea României de la EURO 2024.

Incidentul din minutul 81 și controversa arbitrajului

Un moment-cheie al partidei s-a petrecut în minutul 81, când România a avut șansa de a egala. Valentin Mihăilă a pornit pe un contraatac periculos, dar arbitrul german Felix Zwayer a oprit jocul, acordând lovitură liberă pentru Olanda. Decizia a fost justificată de un presupus joc periculos din partea lui Denis Alibec, care a ridicat piciorul în fața lui Denzel Dumfries. Această hotărâre a stârnit proteste vehemente din partea lui Nicolae Stanciu, care a primit un cartonaș galben.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel