Trimişi în judecată după ce ar fi cerut sute de euro ca să intervină pentru obţinerea permisului auto

Cinci inculpaţi au fost trimişi în judecată pentru trafic de influenţă.

Ofiţerii de poliţie judiciară ai Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Giurgiu au finalizat cercetările, iar procurorul competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu a dispus trimiterea în judecată a cinci inculpaţi, pentru săvârşirea unor infracţiuni de trafic de influenţă, în participaţie penală, cât şi cumpărare de influenţă, în legătură cu procesul de obţinere a permiselor de conducere.

În concret, în perioada septembrie 2018 - februarie 2019, inculpaţii au pretins şi primit sume cuprinse între 300 şi 500 de euro, de la mai multe persoane, candidaţi la proba practică (traseu) din cadrul examenului pentru obţinerea permisului de conducere, lăsând să se creadă că îşi vor exercita influenţa pe lângă poliţiştii din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule Giurgiu, în scopul facilitării programării, în regim de urgenţă, cât şi promovării acesteia.

În cauză au mai fost urmărite penal un număr de şapte persoane, pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă, în raport de împrejurările concrete, dar şi urmările şi consecinţele produse de aceste fapte, dispunându-se renunţarea la urmărirea penală.

Dosarul penal a fost constituit ca urmare a sesizării din oficiu a Serviciului Judeţean Anticorupţie Giurgiu.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie, transmite Direcţia Generală Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Giurgiu.

Percheziţii la un bărbat din Craiova, acuzat că a şantajat companii, după ce le-a spart reţelele informatice

Procurorii DIICOT şi ofiţeri de poliţie judiciară au efectuat, luni, percheziţii la locuinţa unui bărbat din Craiova, care a spart reţelele informatice ale unor companii (medii şi mari) din România, dar şi din alte state, de unde a extras volume mari de date, pe care le-a utilizat pentru a şantaja persoanele vătămate, prin ameninţarea cu expunerea acestora în mediul public, solicitând în schimb diferite sume de bani, în criptomonedă.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, suspectul este acuzat de săvârşirea infracţiunilor de operaţiuni ilegale cu dispozitive informatice sau programe informatice, acces neautorizat la un sistem informatic, transfer neautorizat de date informatice, interceptare ilegală a unei transmisiuni informatice şi şantaj.

Documentarea activităţii infracţionale a fost făcută cu sprijinul Europol şi FBI, iar la activităţi au participat specialişti din cadrul Europol - EC3, pentru sprijin tehnic şi analitic.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Biroul Tehnic şi de Criminalistică din cadrul DIICOT şi Direcţia Operaţiuni Speciale. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel