TROFEUL MUNȚILOR. Iubitorii muntelui pot participa la un concurs inedit în Munții Bucegi. Concursul îşi propune să promoveze o atitudine de respect faţă de natură prin protejarea şi ocrotirea mediului înconjurător şi dezvoltarea interesului pentru practicarea turismului sportiv şi ecologic.
TROFEUL MUNȚILOR. Care sunt obiectivele concursului
TROFEUL MUNȚILOR. Printre obiectivele specifice ale proiectului se numără: educarea tinerilor în spirit ecologic prin antrenarea în activităţi de protejare a mediului şi cultural-sportive; sensibilizarea tinerilor faţă de efectele negative pe care le provoacă turismul necontrolat şi comportamentul necivilizat, asupra mediului și încurajarea menţinerii sănătăţii fizice şi psihice prin practicarea unor activităţi sportive în natură.
TROFEUL MUNȚILOR. Perioada TROFEUL MUNȚILOR
TROFEUL MUNȚILOR. Concursul se va desfăşura în perioada 04 – 06 Iulie şi va fi prima etapă din cadrul Campionatului de Turism Sportiv – Ştafeta Munţilor și va avea loc în zona Cabanei Padina, Munţii Bucegi.
TROFEUL MUNȚILOR. Programul concursului
TROFEUL MUNȚILOR. Vineri 4 iulie: 8.00 – 22.00 Primirea participanţilor
22.30 Şedinţa tehnică, 24.00 Stingerea
Sâmbătă 5 iulie: 07.00 – 17.00 Probele tehnice şi teoretice
17.00 – 21.00 Probe surpriză
22.00 Proba cultural artistică şi foc de tabără
Duminică 6 iulie: 10.00 – Afişarea rezultatelor şi rezolvarea contestaţiilor
11.00 – Festivitatea de Premiere
12.00 – Igienizarea taberei şi defluirea participanţilor
TROFEUL MUNȚILOR. Categorii de concurs
TROFEUL MUNȚILOR. 1. Copii: echipaje de câte 3 membri până în 14 ani, indiferent de sex
2. Juniori: echipaje de câte 3 membri până în 20 ani, indiferent de sex
3. Seniori (Elite): echipaje de câte 3 membri indiferent de vârsta şi sex
4. Open: echipaje de câte 3 membri indiferent de vârsta
5. Feminin: echipaje de câte 3 fete indiferent de vârsta
6. Veterani: echipaje de câte 3 membri peste 45 ani, indiferent de sex
TROFEUL MUNȚILOR. PROBELE DE CONCURS
TROFEUL MUNȚILOR. 1.Regularitate – traseu montan de dificultate medie, cu o durată de maxim 7 ore şi diferenţă de nivel de 1.000 m. Se participă în echipe de 3 membri (la juniori însoţitorul nu se consideră membru al echipajului). Nu se poate intra în această probă fără BOCANCI.
2.Orientare – probă de viteză pe azimut, fiecare echipaj va desemna un membru să parcurgă poligonul (la juniori însoţitorul nu poate participa). Lungimea maxima va fi de 2 km şi diferenţa maximă de nivel 30 m.
3.Teste teoretice – 20 întrebări grilă din zona de concurs. Toate întrebările sunt de dificultate medie şi au UN SINGUR RĂSPUNS CORECT.
4.Escalada – fiecare echipaj va desemna un membru ce va parcurge un traseu de căţărare de dificultate medie, concurentul va fi asigurat şi va primi şi cască de protecţie.
5.Cultural – fiecare club are la dispoziţie 20 de minute pentru a prezenta un moment artistic – umoristic în care poate reproduce orice cântec cu tematică montană, o scenetă şi o poezie.
6.Probe surpriză – dacă e surpriză, atunci aşa să rămână până la momentul desfăşurării.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Anca Murgoci