Trotinetele au ajuns să fie nu doar un fenomen periculos în trafic, ci unul scăpat de sub control în întreaga Europă.
În trei ani, am avut, în țara noastră 396 de accidente grave cu trotinete electrice. Marea majoritate sunt trotinete închiriate, deși s-au înmulțit și cele din proprietate personală. Ca răspuns la traficul tot mai dens probabil, mulți aleg trotineta. Ajung mai repede la destinație, fără să aștepte sau să stea în autobuze înghesuite. Alții le închiriază doar de distracție - și aceștia sunt copii în general. Când abia știu să traverseze strada, nu ne putem aștepta ca ei, fără o educație elementară în trafic, să respecte vreo regulă.
Adesea, s-a tot vorbit, când a apărut vreun incident marcant, despre reglementarea trotinetelor, atât la nivel central, cât și la nivel local. Astăzi, când vorbim, avem inclusiv accidente mortale care nu mai șochează pe nimeni. Trotinetele s-au înmulțit, sub încercările eșuate de reglementare.
”Trotinetistul trece pe roșu, nu acordă prioritate pietonilor, întoarce oriunde, trece pe oriunde – nu pentru că este un om rău, ci pentru că nu știe” spune Titi Aur.
Un bărbat de 52 de ani, care se deplasa cu o trotinetă, a murit vineri. El ar fi fost acroşat de o mașină condusă de o femeie în vârstă de 40 de ani, pe Drumul Osiei din Bucureşti.
„În urma accidentului de circulaţie, a fost constatat decesul bărbatului, după ce în prealabil echipajele medicale i-au efectuat manevre de resuscitare. Conducătoarea autovehiculului a fost testată cu aparatul alcooltest, rezultatul indicat fiind zero”, informează Brigada Rutieră a Capitalei. Poliţiştii Brigăzii Rutiere efectuează cercetări în vederea stabilirii cu exactitate a cauzelor şi împrejurărilor în care s-a produs accidentul rutier.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu