Ioana Marinescu, fondator PLUSH BIO, Farmacist Formulator, specialist în Formularea și Evaluarea produsului dermatocosmetic, membru al Societății Române de Dermatologie, a demontat mai multe mituri legate de îngrijirea tenului și a părului.
Unul dintre miturile mai puțin sau mai mult cunoscute este acela al spălatului feței cu apă rece pentru îmbunătățirea tonicității tenului.
”Apa rece aduce un beneficu major atât părului cât și pielii feței pentru că într-adevăr o va face să se strângă, va fi mai fermă și mai tonică și va diminua diametrul porilor dilatați făcând pielea să arate mult mai bine. De exemplu, înainte de o petrecere e minunat să avem un vas de apă în care să punem cuburi de gheață și niște apă și să imersăm fața de câteva ori. Pielea o să arate foarte bine”, a spus Ioana Marinescu.
”Maioneza conține ouă și ulei. Dacă se poate de măsline este minunat. Da! Și oul și uleiul o să aducă un beneficiu major firului de păr”, a spus Ioana Marinescu.
”Este o metodă senzațională pentru a remedia zona perioculară și da, putem să le folosim pentru a estompa cearcănele dacă sunt lăsate la rece și sunt aplicate pe ochi. Cu siguranță vom avea beneficii foarte mari, la fel ca și o feliuță de castravete”, a spus Ioana Marinescu.
”Sincer nu o să recomand varza acră pe piele pentru că o să aibă un surplus de sare în momentul în care o punem la murat și nu știu dacă surplusul ăla de sare e chiar ce ne trebuie pentru piele”, a declarat Ioana Marinescu.
”Tehnic, oțetul este un acid acetic. Acizii o să inhibe inflamațiile, dar niciodată nu o să folosim produsul pur, adică nu e indicat. E posibil să facem o mică arsură care să lase o urmă foarte urâtă și pe care să nu o putem scoate cu nimic. Important este ca aplicarea oțetului să fie făcută totuși cu niște formule foarte calculate pentru a nu ne face mai mult rău decât bine”, a spus Ioana Marinescu.
Citește și:
Ioana Marinescu, fondator PLUSH BIO, Farmacist Formulator, specialist în Formularea și Evaluarea produsului dermatocosmetic, membru al Societății Române de Dermatologie a demontat, în cadrul Interviurilor Spectacola, mai multe mituri legate de acnee şi presupusele remedii ca pasta de dinți, razele solare sau apa mării.
Ioana Marinescu, fondator PLUSH BIO: ”Am avut câteva cazuri la cabinet în care unele persoane s-au ars pe faţă din cauza unei aplicări foarte intense de pastă de dinţi. Datorită mentolului pe care-l conţine, pasta de dinţi dă senzaţia, într-adevăr, că pielea se usucă şi că dispar coşurile. Totuşi, pasta de dinţi este fabuloasă pentru dinţi dar nu este şi remediul potrivit pentru acnee”.
Ioana Marinescu, fondator PLUSH BIO: "Datorită radiaţiilor ultraviolete, prea intense uneori, e posibil să ni se usuce toată pielea feţei, inclusiv părul şi pielea corpului, pentru că s deshidratează. Dar, cu siguranţă, nu soarele este tratamentul pentru coşuri. În schimb, dacă mergem la mare, ne expunem la soare şi intrăm în apa sărată, e posibil să avem o îmbunătăţire pe piele. Problema este că, după ce oprim această infuzie de apă sărată şi soare, este posibil să ne irităm foarte tare. De aceea ar trebui să fim foarte precaute, mai ales dacă tenul nostru are coşuleţe şi probleme. Niciodată nu o să ne expunem fără protecţie solară, pentru că e posibil să ne facem mai mult rău decât bine".
Ioana Marinescu, fondator PLUSH BIO: ”Un somn odihnitor, cu siguranţă, o să ne-aducă o stare de bine dimineaţa, nicidecum riduri. Ci o satisfacţie pe pielea feţei în momentul în care ne trezim. Poziţia ideală de somn este poziţia în care ne simţim bine”.
Ioana Marinescu, fondator PLUSH BIO: ”Da!! Cred că e unul din cele mai întâlnite mituri - şi anume acela că tenul gras nu trebuie să fie hidratat. E o greşeală! În primul rând trebuie să facem o distincţie între hrănire şi hidratare. Produsele pentru ten deshidratat sunt produsele care aduc tenului surplus de apă, pentru că tenul are nevoie de foarte multă apă pentru a fi elastic. Produsele care hrănesc sunt, în schimb, produse mai grase. Uleiul sau sebumul pe care-l avem pe ten nu are nicio legătură cu apa de care are nevoie tenul pentru a fi hidratat. Şi e foarte important să nu facem greşeala de a spune, de exemplu. că un ulei hidratează. Un ulei hrăneşte, pentru că el aduce un strat gras. Şi poate, într-adevăr, să stimuleze şi să menţină hidratarea închizând pielea, făcând un "second skin". Un ulei o să hrănească şi nu va hidrata niciodată aşa cum hialuronicul va face pielea să fie hidratată dar nu o va hrăni”.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Anca Murgoci
de Anca Murgoci