Trucul care te ajută să păstrezi bananele proaspete mai mult timp. Ai nevoie doar de două elemente

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @Esin Deniz
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @Esin Deniz

Este nevoie doar de două elemente, care se găsesc în toate bucătăriile, pentru ca bananele să rămână galbene și proaspete: o cutie și un frigider.

Bananele sunt foarte versatile în bucătărie, ceea ce încurajează consumul lor. Pot fi consumate ca atare, adăugate în deserturi pentru îndulcire naturală, folosite în smoothie-uri pentru a le da textură, și chiar sunt utilizate în preparate sărate. Cu toate acestea, una dintre cele mai comune probleme este că bananele au tendința de a se închide la culoare rapid, ceea ce face ca multe să ajungă la gunoi. În mod fericit, există un truc care menține bananele galbene și proaspete pentru mai mult timp.

Un recipient și un frigider

Da, trucul este simplu dacă ai aceste două lucruri acasă. Trebuie doar să tai banana, să o pui în recipient, dacă este din sticlă, este și mai bine, și să-l închizi bine. Apoi trebuie să-l pui în frigider și să încerci să nu întrerupi răcirea pentru a le menține perfecte timp de câteva zile.

Scopul acestui truc este să reduci oxigenul care intră în banană atunci când o pui într-un recipient ermetic, astfel încât să nu poată elibera etilenă, un gaz care determină înnegrirea și maturarea rapidă a fructului. Fiindcă nu poate produce acest gaz din cauza lipsei de oxigen și datorită temperaturii din frigider, banana va rămâne în condiții perfecte cel puțin o săptămână.

2. Sursa foto... (banane-spalare2_70956000.jpg)

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @nuraghies

Alte metode pentru păstrarea bananelor

Pentru a preveni înnegrirea rapidă a bananelor și pentru a le păstra mai mult timp culoarea galbenă atrăgătoare, trebuie să înfășurați codița cu folie de plastic. Această tehnică este, de asemenea, eficientă deoarece încetinește procesul de maturare al bananelor prin reducerea cantității de etilenă pe care o eliberează.

Un alt truc pentru a preveni maturarea rapidă și înnegrirea, în câteva zile, constă în a le separa de alte fructe, în special merele și roșiile, deoarece aceste alimente emit cantități mari de etilenă, iar proximitatea lor ar accelera maturarea bananelor, potrivit 20minutos.es

@aprende_institute ???? Con nuestro hack, aprenderás a conservar tus plátanos frescos por más tiempo.???? Una solución sencilla pero efectiva que te sorprenderá.???? #edutoklifetips #lifetips #hack #tipsdecocina #cocinapractica #lifehack#hacksculinarios#conservaciondealimentos #platanosmaduros #gastronomiacreativa #recetasconplatano #postrescaseros#pasiónporlacocina #innovacionencocina ♬ sonido original - Aprende Institute

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel