Atenție la noua metodă de spargere folosită de hoți care este din ce în ce mai răspândită în străinătate.
A fi victima unei spargeri este cu siguranță una dintre cele mai neplăcute experiențe pe care le poți avea. Pe lângă prejudiciul economic pentru furtul de bunuri de valoare, situația produce și inconfortul emoțional creat de acel gând că un rău făcător ți-a invadat teritoriul, exact acel loc unde ar trebui să fim cel mai în siguranță și cel mai protejați. Iar șocul poate dura mult timp, declanșând temeri adesea invalidante care ajung să influențeze negativ comportamentul și obiceiurile normale ale subiecților afectați.
Securitatea, așadar, este esențială pentru a trăi cu mai multă liniște în casă și băieții răi știu bine acest lucru, atât de mult încât perfecționează constant noi tehnici pentru a avea acces la case și apartamente.
De exemplu, una dintre cele mai recente metode folosite de hoți a fost raportată a fi utilizarea unui acid corosiv pentru a declanșa încuietorile ușilor blindate în cel mai scurt timp. Această tehnică de spargere, de fapt, este foarte răspândită în Germania - unde a luat stăpânire în ultimele luni - și exploatează puterea unor acizi capabili să dizolve metalele, scrie Supereva.
Printre cele mai utilizate substanțe este acidul azotic, foarte coroziv, care este eficient pe majoritatea metalelor cu excepția aurului și platinei. Această substanță incoloră, cu miros înțepător, reușește să se infiltreze în componentele metalice ale broaștei, dizolvând cilindrii și ”neutralizând” ușa. Așa că aveți grijă dacă observați mirosuri neobișnuite și foarte acre, deoarece ar putea fi semnul unei tentative de spargere.
Dar există și vești bune: companiile lucrează deja din greu pentru a produce ferestre și uși mai sigure, rezistente la acizi. De exemplu, unele încuietori au un sistem din oțel care împiedică infiltrarea acidului, evitând astfel coroziunea și deci deschiderea ușii.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu