Cartofii prăjiți sunt o mâncare extrem de simplă și sățioasă.
Pentru a obține un preparat gustos și aromat, este suficient să tai cartofii, să-i pui într-o tigaie cu ulei și să aștepți până când, pe suprafața cartofilor, apare o crustă aurie.
Cu toate acestea, această procedură simplă de gătit are un dezavantaj serios: va trebui să prăjști cartofii destul de mult timp.
Poți, desigur, să dai focul la maximum, dar există riscul să arzi pur și simplu cina. Prin urmare, este mai bine să alegi o altă strategie pentru a grăbi pregătirea cartofilor.
Dorada în crustă de migdale. Surprinde-ți familia cu o mâncare originală și delicioasă
Care este secretul? Această metodă interesantă a fost folosită de bucătarii profesioniști, care sunt adesea nevoiți să economisească timp, demonstrând o viteză mare de lucru în unitățile alimentare.
Înainte de a-i pune în tigaia fierbinte, cartofii se pun pentru 5 minute într-un castron cu apă fierbinte. După aceea, poți prăji ca de obicei cartofii.
Vei vedea, că feliile de cartofii se vor prăji mult mai repede, iar crusta aurie se va forma mai repede. Poftă bună!
Azi vom vorbi despre trei greșeli pe care le fac gospodinele atunci cânt gătesc cartofi.
După ce veți citi acest articol, veți descoperi că nu v-ați gândit niciodată că faceți ceva greșit atunci când gătiți cartofi. Și aceste mici trucuri afectează cu adevărat calitatea mâncărurilor din cartofi. Unele reguli nu trebuie ignorate dacă doriți să pregătiși ceva delicios.
Când curățați cartofii, este necesar să tăiați coaja cât mai subțire. Ideea este cele mai utile substanțe din cartofi sunt situate direct sub piele. Cu cât tăiați coaja mai groasă, cu atât vei beneficia mai puține beneficii de pe urma cartofilor. Nu degeaba cartofii, fierți în coajă, sunt mai sănătoși.
Paste senzațional de delicioase. Trucurile bucătarilor italieni te vor ajuta să cucerești oaspeții
Cartofii curățați trebuie puși în apă apă rece. Apa va elimina nitrații din cartofi, excesul de amidon și chiar va reduce conținutul de calorii. Piureul preparat ulterior se va dovedi a fi mai fraged și luxuriant.
A treia greșeală este făcută de multe gospodine. În primul rând, nu trebuie să gătiți cartofii în aceeași apă în care au fost puși la înmuiat.
Dar nici punerea legumelor pe aragaz în apă rece nu este recomandată. Aduceți apa la fiert și apoi adăugați cartofii. Astfel, cartofii nu-și vor pierde substanțele utile. Apropo, ar trebui să sărați cartofii doar când devin moi, adică cu câteva minute înainte de sfârșitul gătitului.
Micul dejun este important nu doar pentru copii, ci și pentru adulți, pentru că toată lumea trebuie să-și încarce bateriile înainte de a pleca de acasă.
Așadar, pentru a face mai specială prima masă a zilei, încercați să pregătiți o prăjitură cu ricotta, care este bună și delicioasă. Imediat ce veți scoate desertul din cuptor, bucătăria se va umple cu un parfum irezistibil.
Este un desert moale și gustos pe care îl puteți pregăti repede. Cu siguranță, va avea succes, deoarece este atât de rafinat și îmbietor încât va dispărea cu viteza luminii de pe masă.
Un desert uimitor din griș și dovleac. Rețeta este simplă și ușor de făcut
În plus, are un număr redus de calorii și din acest motiv cei care țin dietă pot consuma o felie fără probleme!
Timp de pregătire - 15 minute, timp de gătire - 40-45 de minute, timp total - 1 oră, porții - 8, calorii - 130 pentru o felie.
Ingrediente:
600 grame ricotta ușoară,
3 ouă,
3 linguri de făină de griș (sau obișnuită),
3 linguri de stevia (sau zahăr),
3 linguri de smântână sau iaurt natural,
coaja rasă de la 1 lămâie,
1 linguriță esență de vanilie,
1 praf de sare.
Mai întâi, puneți ricotta într-un bol, adăugați gălbenușurile de ou, stevia (sau zahărul), praful de sare, esența de vanilie, coaja de lămâie rasă, grișul și smântâna (sau iaurtul). Mixați ingredientele cu un mixer electric, până veți obține un aluat compact și omogen.
Cu ce poate fi înlocuit untul în dulciurile de post. Iată câteva alternative surprinzătoare
Acum bateți albușurile spumă cu mixerul și încorporați-le în aluat, amestecând ușor cu o spatulă, de jos în sus.
Transferați aluatul într-o formă rotundă cu balamale, cu diametrul de 18-20 centimetri, acoperită în prealabil cu hârtie de copt.
La final, nivelați suprafața prăjiturii și puneți-o la copt în cuptorul preîncălzit, timp de 40-50 de minute, la o temperatură de 180°C. la final, ornați prăjitura zahăr pudră. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu