Trucul cu care putem scăpa de umiditate și parfuma casa: avem nevoie de două ingrediente

Trucul cu care putem scăpa de umiditate și parfuma casa, avem nevoie de două ingrediente. Sursa foto: freepik.com
Trucul cu care putem scăpa de umiditate și parfuma casa, avem nevoie de două ingrediente. Sursa foto: freepik.com

Din cauza umidității, în casă apare mucegaiul, care reprezintă un risc pentru sănătate.

Publicitate

Petele de mucegai de pe pereți, mobilă și de pe haine sunt cauzate de umiditate. Dar știți că această problemă poate fi evitată, datorită a două ingrediente capabile să îmbunătățească calitatea aerului din interiorul casei și să absoarbă excesul de umiditate?

Atunci când ne confruntăm cu umiditatea în casă apelăm la dezumidificatoare, dar putem apela și la alternative naturale care se pot dovedi eficiente.

Să descoperim două ingrediente simple, ușor de utilizat, care pot reduce umiditatea și pot adăuga parfum casei!

O monedă este soluția genială cu care puteți rezolva o problemă legată de cuptor. Nimeni nu s-a gândit la asta 

Cele două ingrediente despre care vorbim sunt chiar în cămară. Datorită lor, putem pregăti propriul dezumidificator natural.

Vom avea nevoie de 3 pliculețe de ceai aromatizat și 500 grame de sare grunjoasă, două borcane de sticlă, două bucăți de pânză și un ulei esențial la alegere.

Punem în fiecare borcan câte 250 grame de sare, apoi tăiem pliculețele de ceai și vărsăm conținutul peste sare. Amestecăm bine, apoi mai adăugăm câte 5 picături de ulei esențial la alegere în cele două borcane.

După aceea, vom tăia două pătrate din pânză cu care vom acoperi borcanele. Avem nevoie și de o ață cu care vom fixa pânza de gura borcanelor. 

Nu înfășurați niciodată cablul în jurul uscătorului de păr. Greșeala uriașă pe care o face toată lumea

Borcanele se pun, pentru trei zile, în frigider. În fiecare zi, trebuie să agităm conținutul, pentru ca  ingredientele să se încorporeze mai bine. La sfârșitul celor 3 zile, dezumidificatorul este gata de utilizare. De asemenea, sarea trebuie înlocuită dacă se umezește în timp.

Unde ar trebui amplasate dezumidificatoarele naturale pentru a elimina umiditatea din casa? 

Eliminăm pânza și așezăm borcanele în zonele din casă predispuse la umiditate. Pentru ca este o încăpere umedă din cauza aburului, baia este una dintre zonele strategice ale casei în care vom pune un dezumidificator.   

Umiditatea nu menajează bucătăria nici din cauza vaporilor generați în timpul gătitului. Se recomandă amplasarea recipientelor de dezumidificare lângă ferestre. 

Hainele miros a mucegai? Nu trebuie să ne panică, ci să punem borcanul în interiorul dulapului.

Când suntem forțați să ne uscăm rufele în interior, se creează și mai multă umiditate. Prin urmare, hainele vor avea nevoie de timp să se usuce. Într-un astfel de caz, borcanul parfumat poate fi folosit pentru a rezolva problema.

Pentru asta, vom pune recipientele lângă hainele umede și vom reduce umiditatea din cameră. De asemenea, putem utiliza și recipiente umplute cu bicarbonat de sodiu, care este un excelent absorbant de mirosuri.

 

Trei utilizări neobișnuite ale lumânărilor: cu siguranță le vei folosi în viitor

 

Lumânările pot fi folosite nu doar pentru a lumina o încăpere, ci și în multe alte scopuri. Să vorbim despre trei moduri de a folosi lumânările despre care poate nu știai.

Metoda  1. Aveți sertare care se blochează atunci când le glisați sau le închideți? O lumânare va rezolva rapid această problemă. Scoateți sertarul și ștergeți șinele cu o lumânare, veți vedea că problema va dispărea.

Metoda 2. Ușa începe, periodic, să scârțâie? Sincer, este enervant. Dar o lumânare ajută la rezolvarea acestei situații. Scoateți ușa și frecați balamalele cu o lumânare. Sunetul neplăcut și enervant va dispărea rapid.

Nu aruncați tigăile arse! Cu acest truc ingenios toate oalele vor străluci din nou

Metoda 3. Dacă aveți de gând să coaseți, dar acul se încăpățânează și nu vrea să străpungă materialul, veți avea nevoie de o lumânare. Introduceți acul în lumânare și trageți-l afară. În acest fel, acul va fi lubrifiat cu parafină și va fi mai ușor să pătrundă în țesături. 

Iată trei moduri simple de a folosi o lumânare. Un obiect util în viața de zi cu zi, care nu doar că luminează puternic, dar și ne ajută și în alte situații.

 

Cum se face, rapid și ușor, o lumânare: fără parafină, ceară și substanțe chimice 

 

Din cele mai simple componente ingrediente poți face o lumânare. Nu ai nevoie de parafină și ceară. Lumânările pot crea nu doar confort, ci te pot ajuta în acele situații în care rămâi fără lumină. Cu toate acestea, nu întotdeauna ai lumânări în casă.

Ce trebuie să faci înainte de a spăla blugii? Greșeli pe care le fac majoritatea gospodinelor

Cu toate acestea, acest lucru nu mai este o problemă, deoarece poți face o lumânare fără parafină și ceară, din cele mai simple componente, pe care toată lumea le are în casă. Astfel de lumânări te vor ajuta să economisești și un pumn de bani.

Vei avea nevoie de:

sare grunjoasă;

ulei vegetal;

un pahar de sticlă,

material pentru fitil.

Pune sarea și orice ulei vegetal într-un raport de 1 la 1 în recipientul ales pentru crearea lumânării și amestecă-le. Apropo, poți folosi ulei „utilizat” pentru a crea o astfel de lumânare.

Apoi pregătește fitilul, care se poate face, de exemplu, din scobitori. Unește-le între ele cu o bandă, până la înălțimea recipientului. Apoi înfășoară scobitorile cu vată. 

Scufundă fitilul în recipientul pregătit, cu ulei și sare, astfel ca vata să absoarbă uleiul. Scoate un capăt al filitului afară și lumânarea este gata.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel