Hortensiile sunt printre cele mai fascinante și colorate flori. Mai ales în această perioadă a anului, când înfloresc în diverse culori, hortensiile sunt alegerea multor persoane.
O floare de hortensie este capabilă să ofere multă luminozitate unui mediu și să facă spațiul locuinței unic. O zonă, care poate părea goală, își schimbă total imaginea, dacă puneți o hortensie.
Când vorbim despre hortensii ne referim la plantele care aparțin familiei Hydrangeaceae. Acestea sunt originare din Est, fiind răspândite China, Japonia și în Thailanda. Planta are un scop ornamental, iar florile sale mari sunt excepționale.
Udă plantele de cameră cu apa în care ai fiert pastele și admiră rezultatele
De obicei, florile de hortensie sunt de culoare albastră. Dar știți că puteți obține culori diferite pentru această plantă?
Există factori care afectează pigmentul hortensii și care trebuie luați în considerare dacă doriți ca planta să-și schimbe culoarea după preferințele voastre.
Una dintre caracteristicile naturale ale hortensiei este tocmai aceea că planta își poate schimba culoarea florilor sale, în funcție de anumite situații. Factorul decisiv care determină colorarea florilor de hortensie este solul.
Unele studii au demonstrat că aciditatea solului, în anumite situații, este capabilă să determine culoarea florilor de hortensie. Un sol deosebit de acid va determina o culoare a florii apropiată de albastrul electric; în timp ce un sol bazic va putea permite plantei să genereze flori roşiatice.
Acest lucru arată clar cum, cu o serie de mici trucuri, putem schimba efectiv aciditatea solului și, în consecință, culoarea florilor de hortensie.
Pentru a obține o hortensie cu flori, cu nuanțe care tind spre rosu, puteți introduce cenușă în sol: este o substanță care are calități alcalinizante și reușește să facă solul mai bazic.
În schimb, dacă dorim să obținem o floare de hortensie de nuanță albastru-violet, atunci am putea introduce bucăți de fier, cum ar fi unghiile sau zațul de cafea, pentru a face solul mai acid.
Se știe că plantele de cameră au o anumită energie. În timp ce unele sunt capabile să curețe aura casei și să atragă dragostea și norocul, altele au o energie distructivă.
Feriga este renumită pentru energia sa proastă. Din cele mai vechi timpuri, s-a crezut că această plantă este un simbol al morții și al tristeții. Plantă atrage incendii, daune proprietății și oportunități ratate. De asemenea, îi duce pe oameni în depresie.
Lianele sunt capabile să devoreze energia banilor. Proprietarii lor sunt mereu îngropați în datorii. Toate planurile lor se termină cu un eșec financiar.
Cultivă ghimbir, acasă, în ghiveci: bucură-te de savoarea și aroma lui în preparatele culinare
Iedera emană o energie masculină negativă, care îi alungă pe bărbați din casă. În același timp, dacă un bărbat nu pleacă de acasă, atunci își pierde capacitatea de a câștiga bani, iar acest lucru duce adesea la divorț.
Azaleea este o plantă mai inofensivă, care aduce însă dezechilibru energiei casei. Deci, energia banilor va părăsi casa ta, iar capacitățile financiare vor fi reduse, lucru care duce la dificultăți financiare.
Dacă gândacii v-au invadat apartamentul, este incredibil de dificil să-i eliminați.
Gândacii terorizează gospodinele, chiar dacă mențin o curățenie perfectă în casă și folosesc mijloace agresive. Există câteva plante, al căror miros gândacii nu-l suportă.
Puteți lupta însă cu acești dăunători cu ajutorul unor remedii naturale: vorbim despre plante, care resping gândacii.
Săpun cu semințe de mac, făcut în casă: se face simplu, este ieftin și oferă multă satisfacție
Gândacii nu tolerează mirosul frunzei de dafin. Se recomandă așezarea frunzelor în locurile unde apar adesea gândacii: sub chiuvetă, pe mese, dulapuri, lângă coșul de gunoi. Pentru a face mirosul mai puternic, măcinați frunzele de dafin într-un mojar și răspândiți această pulbere în apartament.
Spilcuța este o plantă medicinală, care seamănă cu o margaretă cu petale lungi. Poate fi albă sau roz. Floarea nu doar că respinge insectele, dar le dăunează și sistemului nervos. Puneți în apartament buchete de spicluță.
Spray-ul care șterge orice urmă de praf din casă. Îl poți face acasă dintr-un singur ingredient
Mirosul de mentă nu este agreat de gândaci, dar este plăcut pentru oameni. Împrăștiați frunzele de mentă în zonele în care frecvent vin insectele. Pentru a face mirosul mai puternic, menta poate fi zdrobită într-un mojar.
O altă floare care este un dușman de moarte al gândacilor este tanaceul comun. Aceasta este o floare sălbatică care este ușor de găsită pe câmp. În sezonul rece, puteți cumpăra flori de tanaceu din plafar. Puteți răspândi florile prin casă sau trata suprafețele cu un decoct de tanaceu.
Ramurile și frunzele de soc sunt otravă pentru gândaci. Puneți părțile plantei în locuri unde apar adesea dăunători.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu