Există un truc ieftin care te scapă de ciupiturile ţânţarilor.
Ţânţarii ne dau mereu bătăi de cap vara. Bicarbonatul de sodiu este soluţia perfectă pentru a scăpa de mâncarimea produsă de ciupiturile insectelor.
Bicarbonatul ameliorează mâncărimea produsă de ciupiturile de ţânţari, deoarece neutralizează pH-ul pielii.
O lingurita de bicarbonat de sodiu
Un pahar de apă
O bucată de bumbac
Se toarnă bicarbonatul în paharul de apă.
Amestecaţi până când se dizolvă bicarbonatul, apoi, curățați muscatura de țânțari cu săpun și apă. În acest fel, veți preveni infectarea acesteia.
Înmuiați bumbacul în apă cu bicarbonat de sodiu şi aplicaţi pe muşcătura ţânţarilor. Lăsaţi să acţioneze timp de aproximativ 10 minute.
Nu este necesar să clătiți cu apă.
Știi cât de ușor este să scoți un pilaf din anonimat? Iată cum o poți face!
Vă prezentăm o reţetă de pilaf delicioasă. Puţine gospodine ştiu că secretul constă într-un ingredient simplu.
Ingrediente: o cană de orez, un ardei roșu, un morcov, 100 de grame de ciuperci, sare şi piper. Ca să vă iasă pilaful delicios trebuie neapărat să aveţi puțină grăsime de pasăre de curte.
Mod de preparare
La o cană de orez puneţi 3 căni de apă. Puneţi la fiert orezul împreună cu grăsimea de pasăre.
Între timp, vă ocupaţi de legume. Curăţaţi ardeiul roşu, îl tocaţi mărunt, morcovul îl curăţaţi şi îl daţi prin răzătoare. Ciupercile le spălaţi şi le scurgeţi bine de apă. Puneţi într-o tigaie puţin ulei sau unt şi adăugaţi legumele. Presăraţi sare şi piper. Când orezul este aproape gata, adăugaţi legumele trase la tigaie. Se amestecă şi se mai lasă câteva minute la foc mic. La sfârşit, după gust puteţi pune verdeaţă.
Poftă bună!
Ce spuneți despre o delicioasă ceapa murată? Se face ușor și este sănătos.
„Avem nevoie de:
•5 cepe rosii mici
•250ml apa
•180ml otet
•o lingurita sare
•o lingurita miere
•cateva boabe de piper/o lingurita de piper macinat
Cum o preparam?
Intr-un vas punem apa la fiert. Intre timp ne ocupam de ceapa. O taiem rondele si o adaugam intr-un borcan.
Intr-un alt recipient adaugam otetul, sarea, mierea, piperul si amestecam. Dupa ce a fiert apa, o adaugam peste compozitia obtinuta, amestecam si transferam totul peste ceapa rosie.
Punem capacul si lasam la racit timp de o ora. Dupa o ora punem ceapa in frigider pentru inca 2 ore dupa care este pregatita pentru a fi consumata!”, conform Endofoodart.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News