Trucul ieftin care te scapă de ciupiturile ţânţarilor

Fotografie de la Jimmy Chan: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/animal-parazi-i-animale-parazit-trompa-2382223/
Fotografie de la Jimmy Chan: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/animal-parazi-i-animale-parazit-trompa-2382223/

Există un truc ieftin care te scapă de ciupiturile ţânţarilor.

Ţânţarii ne dau mereu bătăi de cap vara. Bicarbonatul de sodiu este soluţia perfectă pentru a scăpa de mâncarimea produsă de ciupiturile insectelor. 

Bicarbonatul ameliorează mâncărimea produsă de ciupiturile de ţânţari, deoarece neutralizează pH-ul pielii.

Aveți nevoie de:

O lingurita de bicarbonat de sodiu

Un pahar de apă

O bucată de bumbac

Pași de urmat

Se toarnă bicarbonatul în paharul de apă.

Amestecaţi până când se dizolvă bicarbonatul, apoi, curățați muscatura de țânțari cu săpun și apă. În acest fel, veți preveni infectarea acesteia.
Înmuiați bumbacul în apă cu bicarbonat de sodiu şi aplicaţi pe muşcătura ţânţarilor. Lăsaţi să acţioneze timp de aproximativ 10 minute.

Nu este necesar să clătiți cu apă.

VEZI ȘI: Secretul unui pilaf gustos. Doar așa îl vei găti de acum

Știi cât de ușor este să scoți un pilaf din anonimat? Iată cum o poți face!

Vă prezentăm o reţetă de pilaf delicioasă. Puţine gospodine ştiu că secretul constă într-un ingredient simplu.

Ingrediente: o cană de orez, un ardei roșu, un morcov, 100 de grame de ciuperci, sare şi piper. Ca să vă iasă pilaful delicios trebuie neapărat să aveţi puțină grăsime de pasăre de curte. 

Mod de preparare

La o cană de orez puneţi 3 căni de apă. Puneţi la fiert orezul împreună cu grăsimea de pasăre. 

Între timp, vă ocupaţi de legume. Curăţaţi ardeiul roşu, îl tocaţi mărunt, morcovul îl curăţaţi şi îl daţi prin răzătoare. Ciupercile le spălaţi şi le scurgeţi bine de apă. Puneţi într-o tigaie puţin ulei sau unt şi adăugaţi legumele. Presăraţi sare şi piper. Când orezul este aproape gata, adăugaţi legumele trase la tigaie. Se amestecă şi se mai lasă câteva minute la foc mic. La sfârşit, după gust puteţi pune verdeaţă.

Poftă bună!

VEZI ȘI: Ce spuneți despre o delicioasă ceapa murată? Se face ușor și este un aliment sănătos

Ce spuneți despre o delicioasă ceapa murată? Se face ușor și este sănătos.

„Avem nevoie de:

•5 cepe rosii mici

•250ml apa

•180ml otet 

•o lingurita sare

•o lingurita miere

•cateva boabe de piper/o lingurita de piper macinat

Cum o preparam?

Intr-un vas punem apa la fiert. Intre timp ne ocupam de ceapa. O taiem rondele si o adaugam intr-un borcan.

Intr-un alt recipient adaugam otetul, sarea, mierea, piperul si amestecam. Dupa ce a fiert apa, o adaugam peste compozitia obtinuta, amestecam si transferam totul peste ceapa rosie.

Punem capacul si lasam la racit timp de o ora. Dupa o ora punem ceapa in frigider pentru inca 2 ore dupa care este pregatita pentru a fi consumata!”, conform Endofoodart.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel