1. Nu le spăla niciodată dacă vrei să le depozitezi - Dacă vrei să păstrezi fructele şi legumele proaspete pentru mai mult timp atunci nu este indicat să le speli înainte de a le depozita în bucătărie sau în frigider. Acest obicei te va ajuta să le prelungeşti viaţa.
2. Păstrează-le într-un mediu uscat - Cea mai bună soluţie este să foloseşti un prosop din hârtie pe care să-l aşezi sub fructe. Acesta va absorbi umezeala, împiedicând astfel procesul de putrezire a produselor.
3. Cel mai bun truc ca să păstrezi un avocado proaspăt - Un avocado necopt se pune întotdeauna într-un ziar sau o pungă de hârtie la temperatura camerei.
Acest obicei va accelera coacerea lui. După ce fructul s-a înmuiat trebuie să-l pui într-o pungă de plastic la frigider dacă nu vrei să-l foloseşti imediat.
4. Nu pune următoarele fructe şi legume în frigider! - Ardeii, castraveţii şi roşiile trebuie ţinute la temperatura camerei dacă vrei ca ele să nu-şi piardă aroma. Ardeii păstraţi în frigider se înmoaie şi nu vor mai fi crocanţi, iar castraveţii şi roşiile formează deasupra o pojghiţă lipicioasă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News