Una dintre cele mai consumate băuturi din lume are câteva trucuri.
Calitatea apei este un lucru esențial pe care trebuie să îl iei în considerare. Pentru o cafea savuroasă este important să folosești o apă bună, plată, deoarece cea de la robinet are prea mult clor sau calcar, ori să o filtrezi.
Alte ponturi ca să faci cea mai bună cafea sunt următoarele:
Cafeaua devine și mai delicioasă dacă folosim condimente. Pune puțin ghimbir, nucșoară sau scorțișoară în cafea, încălzește-o la foc mic. Băutura va absorbi din arome, iar cafeaua va avea un gust excepțional.
Pentru un gust deosebit adaugă o jumătate de linguriță de unt atunci când o prepari.
Dacă preferi cafeaua fără cafeină adaugă 2-3 semințe de cardamon în ibric. Acest condiment distruge cafeina fără să altereze proprietățile cafelei. Mai mult, îi oferă și o aromă plăcută.
Păstrează cafeaua în recipiente ermetice, pentru a nu-şi pierde aroma;
Pentru a avea o cafea gustoasă încălzește ibricul pentru jumătate de minut, fără să pui apă.
Umezeşte filtrul, stropeşte uşor cafeaua şi apoi taseaz-o (când o faci la filtru);
Încălzeşte bine cafetiera şi fă o cafea în gol înainte de a prepara un expresso;
Detartrează cafetierele o dată pe lună;
Nu reîncălzi niciodată cafeaua;
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News