DC News vă prezintă, în rândurile de mai jos, secrete mici cu efecte mari care sperăm să vă ajute. Veți afla câteva sfaturi ale bunicii legate de cafea și prăjituri.
CAFEA
Cafeaua capătă un gust mai plăcut dacă, după ce a fiert, îi adăugăm un strop de sare.
Pentru a-i conserva mai mult timp aroma, cafeaua se ține într-un borcan închis ermetic. În același scop, lingurița cu care se ia cafeaua va fi întotdeauna perfect uscată.
PRĂJITURI
Prăjiturile preparate cu albuș spumă se pun la copt întotdeauna în cuptorul rece, neîncins.
Prăjiturile cu fructe vă vor reuși și vor fi bine coapte dacă veți împedica sucul de fructe să înmoaie aluatul. În acest scop, presărați aluatul cu făină și zahăr înainte de a așeza fructele deasupra.
[citeste si]
Pentru a evita posibilitatea ca prăjiturile să se "ardă" în cuptor, presărați sub tavă sare zgrunțuroasă din belșug, astfel încât aceasta să constituie un stat protector.
Prăjiturile pot fi tăiate în felii fără riscul de a se fărâmița sau rupe, dacă în prealabil s-a înmuiat cuțitul în apă clocotită.
Dacă mai știți și alte trucuri din bucătăria bunicii, vă îndemnăm să le scrieți în secțiunea "comentarii" de la acest articol.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu