Trucuri de aur în bucătărie. Gospodinele trebuie să le noteze

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels

Dacă ești la început de "carieră" în bucătărie, aceste trucuri îți vor fi de mare folos. Noatează-le și pune-le în practică!

Spuma de albuş creşte pe măsură ce se bate. Când se ţine de tel, aceasta este gata. Dacă este bătută prea mult, spuma cade. Dacă este oprită înainte de a fi suficient de legată, spumă nu mai creşte în compoziţia în care se încorporează. Mare atenţie! 

Albuşurile se bat mai repede şi spumă va fi mai consistentă dacă în castronul respectiv picuraţi o linguriţă zeamă de lămâie sau adăugaţi un strop de sare. 

Sosurile în care se pune smântână nu se fierb niciodată pe flacără ori în clocote mari. Vasul se aşază peste altul cu apă ce clocoteşte la foc domol şi se amestecă fără întrerupere, cu o lingură de lemn.

Dacă folosiţi ceapă călită în tocătura de chifteluţe, când ceapa are culoare aurie, picuraţi o lingură de apă caldă şi lăsaţi-o să fiarbă până când se evaporă. Ceapa nu se va mai simţi în preparat şi va avea gust dulce. 

Când fierbeţi carnea de vită pentru o ciorbă, ca să nu iasă aţoasă, băgaţi o bucată de metal (cuţit mai mic) în oală. Carnea se va fierbe mai repede şi nu va ieşi aţoasă.

Vezi și: De ce să ungi șniţelele cu oţet și ulei înainte de-a le prăji. Trucul este eficient

Cum faci să-ți iasă pastrama fragedă. Trucul simplu

Trucuri de aur în bucătărie

Pentru un rasol consistent, puneţi carnea în vasul cu apă clocotită. Dacă doriţi o supă consistentă, aşezaţi-o pe foc în vasul cu apă rece.

Înainte de a aşeza pe grătar bucăţi de ficat ori de rinichi de vită, ţineţi-le o oră în lapte dulce, nefiert.

Puneţi în sosul de roşii o linguriţă de zahăr şi una de muştar. Va avea un gust excelent, va fi mai aromat.

Maioneza devine mai spumoasă dacă, atunci când este gata, o combinaţi cu o lingură de apă rece. 

Când aţi tăiat un salam, suprafaţa bucăţii rămase nu-şi va schimba culoarea dacă o veţi acoperi cu o felie de lămâie.

Înainte de a utiliza într-un preparat usturoi, fierbeţi-l 3-4 minute în clocot. Va fi, astfel, mai bine tolerat, mai uşor de digerat. 

Vezi și: Ce trebuie să faci ca peștele să nu se fărâmițeze la prăjit. Trucul care funcționează

De ce să ții cotletul în apă cu oțet, înainte de a-l găti. Trucul funcționează

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel