Trucurile de gătit sunt ideale dacă dorești să îți iasă mâncarea delicioasă.
1. Cum obții sarmale mult mai gustoase
Indiferent că sunt pregătite cu varză sau cu frunze de viță de vie, sarmalele vor fi mai gustoase dacă se fierb în vin roșu minimum 15 minute.
2. Cu ce să înlocuiești smântâna grasă la prăjituri?
Dacă vrei să obții un desert mai sărac în calorii, folosește o parte smântână grasă și trei părți albuș de ou bătut spumă.
3. Cum să pui ardei iuți în mâncare, dar să nu obții un preparat exagerat de picant?
În cazul în care nu ești un fan al preparatelor foarte picante, poți să scoți semințele ardeiului și să-l clătești puțin în apă rece.
4. Cum să faci ouă poşate în pungă şi aromate cu unt
Pune pe fundul unei pungi unt, ierburi aromatice, sare şi piper, după care se sparge un ou în pungă. Se leagă cu un elastic, cât mai aproape de ou, astfel încât acesta să-şi păstreze forma pe cât posibil. Se scufundă punga în apă clocotită timp de 3 minute, după care se poate pune într-o jumătate de avocado pentru a fi consumate împreună.
5. Când este cel mai bine să pui legumele la fiert
Legumele care cresc în pământ (cartofi, sfeclă, țelină) se pun la fiert direct în apa rece, iar celelalte care cresc la suprafața solului se pun când fierbe apa.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News