DC News vă prezintă zece lucruri pe care le puteți face cu o lămâie.
Înainte de a stoarce lămâia, țineți-o, un minut-două, într-un vas cu apă fierbinte. După acest "tratament", veți obține o cantitate aproape dublă de zeamă.
Adăugând în apa de fiert o linguriță de zeamă de lămâie, cartofii decojiți sau conopida se albesc.
Adăugați în apa rece cu care spălați orezul o jumătate de linguriță de suc de lămâie. Aceasta are proprietatea de a albi orezul și de a împiedica lipirea boabelor.
Sucul de lămâie înlătură rapid și total petele proaspete de rugină, de pe lenjerie și țesături din fibre naturale. Umeziți locul pătat cu zeamă de lămâie, astfel încât țesătura să fie pătrunsă de lichid. Puneți deasupra o cârpă curată, înmuiată în apă și foarte bine stoarsă. Călcați cu un fier reglat la temperatura optimă pentru țesătura respectivă. În cazul în care mai rămân urme de rugină, repetați operația, până când pata va dispărea complet.
Cojile de lămâie proaspete, încă îmbibate de zeamă, folosiți-le pentru a freca arămurile; acestea din urmă se curăță perfect și capătă un luciu frumos. Ele vor căpăta o mai mare strălucire frecându-le apoi cu hârtie sugativă, postav moale, piele de căprioară.
[citeste si]
Coaja de lămâie uscată, mărunt pisată, albește dinții. Aplicați această pulbere pe periuță și frecați-vă energic dinții, cum procedați de obicei utilizând pastă mentolată.
Durerile de cap dispar sau se diminuează dacă se așează pe tâmple și pe frunte o compresă de tifon, pe care plasăm, una lânga alta, câteva felii de lămâie. În același timp, puneți mâinile într-un lighean cu apă fierbinte.
Mâncărimile provocate de înțepătura furnicilor dispar dacă fricționăm pielea în locul respectiv cu zeamă de lămâie.
Pielea întărită de pe tălpi devine suplă dacă aplicăm deasupra zonei respective un bandaj subțire cu o felie de lămâie zemoasă.
Sucul de lămâie poate fi întrebuințat cu succes pentru curățarea obiectelor din piele.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu