Trucuri pentru o friptură delicioasă. Este extrem de simplu să-i păstrezi savoarea

Nimic nu e mai bun decât o friptură delicioasă, cu un gust fabulos.

De multe ori, încercăm să schimbăm gustul natural al fripturii, prin tot felul de amestecuri în care punem bucățile de carne o zi întreagă, în speranța să aibă un gust bun și apreciat. Dar friptura e bună naturală, fără influențe din alte ingrediente. Tot ce trebuie să știm sunt câteva trucuri pe care le aplică toți marii bucătari.

Iată ce trebuie să faci pentru a prepara cea mai gustoasă friptură:

- să scoți carnea din frigider cu 30 de minute înainte de preparare.

- o speli cu apă rece și o lași la temperatura camerei jumătate de oră, pentru a nu fi rece în momentul în care o pui pe grill sau în wok.

- o tamponezi înainte de preparare cu șervețele uscate, de bucătărie, pentru a nu avea apă pe suprafață.

- o ungi cu puțin ulei de măsline.

- tigaia în care o prepari, indiferent de forma și denumirea ei, trebuie să fie încinsă înainte de a pune carnea - poți face testul cu apă: stropești tigaia cu puțină apă, dacă se formează ca niște bule înainte de evaporare înseamnă că e îndeajuns de încinsă.

- pui carnea pe care o condimentezi abia spre sfârșit cu sare și piper.

- nu o întorci de multe ori, ci o singură dată, după 7 minute.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel