Trucuri simple ca să reduci cheltuielile cu maşina, de la achiziţie la reparaţii. La ce să fii atent

Fotografie creată de Malte Luk, de la Pexels
Fotografie creată de Malte Luk, de la Pexels

Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să ai cheltuieli mici cu maşina ta de-a lungul anilor. Sigur, depinde foarte mult şi de modul în care circuli, dar şi de cum ai grijă de ea. 

Astfel, prima dată gândeşte-te la reparaţii. De aceea, conform nataliadabija.ro, "când îţi alegi o maşină, mergi pe un producător/model care statistic este fiabil.Cumpără-ți mașină fiabilă, dar fă-o pentru tine, nu pentru a te compara cu alții". 

La fel de important este "motivul pentru care-ți cumperi mașină – pentru că ai nevoie, pentru siguranță, pentru comoditate, pentru statut? Nicio variantă nu e greșită (atenție, dacă îți permiți acea mașină și o poți plăti cu banii jos), însă cred că trebuie să fie o decizie conștientă. Doar fii sincer/ă cu tine și gândește-te cum te vor afecta pe termen lung cheltuielile care vin la pachet cu o mașină scumpă".

"Dacă nu poţi să economiseşti pentru maşini, nu ţi-o permiţi"

"Evită să faci credite personale pentru mașină. Creditele pe termen scurt sunt foarte scumpe. Dacă vrei o mașină scumpă, strânge bani pentru ea. Dacă nu poți să economisești pentru acea mașină, înseamnă că nu ți-o permiți. Ai 2 variante: fie îți mărești veniturile, fie îți cumperi o mașină mai ieftină pentru care poți să economisești. Când îți cumperi mașină, ține cont de faptul că o mașină nouă se devalorizează foarte mult în primii ani", mai transmite sursa citată. 

Conform lui Adrian Asoltanie, trainer de educaţie financiară, "maşina nouă pierde aproximativ 20% în primul an și câte 15% în fiecare an următor”.

Reparaţii - cum pot fi evitate problemele costisitoare 

"Găseşte un mecanic de încredere la care să mergi periodic. Fă-i un control înainte de ITP, așa riști mai puțin să revii la ITP pentru o eventuală problemă și economisești timp și bani. Folosește-o cât mai puțin posibil. Vei diminua uzura și eventualele reparații vor fi mai rare. Asigură-te că service-ul folosește piese de schimb de calitate. Majoritatea mașinilor care ajung la foarte mulți km au fost deservite cu piese originale, urmând recomandările de mentenanță ale producătorului. Asigură-te că service-ul este suficient de calificat să nu strice piesele prin montare și proceduri greșite.

Respectă recomandările producătorului pentru mentenanță (schimbă-i la timp uleiul, filtrele de aer etc.).Ai grijă de roțile de sezon ale mașinii și schimbă-le la timp. Ai grijă de presiunea din roți. Dacă ai o presiune prea mică în roți, cauciucurile se vor uza mai repede", mai transmite sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel