Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să ai cheltuieli mici cu maşina ta de-a lungul anilor. Sigur, depinde foarte mult şi de modul în care circuli, dar şi de cum ai grijă de ea.
Astfel, prima dată gândeşte-te la reparaţii. De aceea, conform nataliadabija.ro, "când îţi alegi o maşină, mergi pe un producător/model care statistic este fiabil.Cumpără-ți mașină fiabilă, dar fă-o pentru tine, nu pentru a te compara cu alții".
La fel de important este "motivul pentru care-ți cumperi mașină – pentru că ai nevoie, pentru siguranță, pentru comoditate, pentru statut? Nicio variantă nu e greșită (atenție, dacă îți permiți acea mașină și o poți plăti cu banii jos), însă cred că trebuie să fie o decizie conștientă. Doar fii sincer/ă cu tine și gândește-te cum te vor afecta pe termen lung cheltuielile care vin la pachet cu o mașină scumpă".
"Evită să faci credite personale pentru mașină. Creditele pe termen scurt sunt foarte scumpe. Dacă vrei o mașină scumpă, strânge bani pentru ea. Dacă nu poți să economisești pentru acea mașină, înseamnă că nu ți-o permiți. Ai 2 variante: fie îți mărești veniturile, fie îți cumperi o mașină mai ieftină pentru care poți să economisești. Când îți cumperi mașină, ține cont de faptul că o mașină nouă se devalorizează foarte mult în primii ani", mai transmite sursa citată.
Conform lui Adrian Asoltanie, trainer de educaţie financiară, "maşina nouă pierde aproximativ 20% în primul an și câte 15% în fiecare an următor”.
"Găseşte un mecanic de încredere la care să mergi periodic. Fă-i un control înainte de ITP, așa riști mai puțin să revii la ITP pentru o eventuală problemă și economisești timp și bani. Folosește-o cât mai puțin posibil. Vei diminua uzura și eventualele reparații vor fi mai rare. Asigură-te că service-ul folosește piese de schimb de calitate. Majoritatea mașinilor care ajung la foarte mulți km au fost deservite cu piese originale, urmând recomandările de mentenanță ale producătorului. Asigură-te că service-ul este suficient de calificat să nu strice piesele prin montare și proceduri greșite.
Respectă recomandările producătorului pentru mentenanță (schimbă-i la timp uleiul, filtrele de aer etc.).Ai grijă de roțile de sezon ale mașinii și schimbă-le la timp. Ai grijă de presiunea din roți. Dacă ai o presiune prea mică în roți, cauciucurile se vor uza mai repede", mai transmite sursa citată.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Roxana Neagu