Aparatele de aer condiționat sunt salvarea noastră pe timpul verii.
În zilele caniculare, mulți țin aparatul de aer condiționat pornit non stop. Alternativ, se poate folosi ventilatorul, dar acesta nu va avea aceleași performanțe ca și aerul condiționat fix sau portabil.
Cei care folosesc, în mod regulat, aceste dispozitive, vor trebui să curețe filtrele pentru ca aparatele să funcționeze cât mai bine.
Pardoseli strălucitoare și fără urme: un detergent natural și cu zero costuri este soluția perfectă
Filtrele murdare ale aerului condiționat pot provoca tuse și dureri în gât. Pentru a întreține aparatul de aer condiționat nu va fi nevoie de abilități speciale. De obicei, filtrele trebuie curățate primăvara sau toamna. Dar dacă ați uitat să o faceți, îl puteți curăța și vara. Înainte de a începe curățarea filtrului, este important să scoateți aparatul din priză.
Apoi scoateți capacul și îndepărtați praful cu ajutorul unui aspirator sau a unei cârpe moale. Pe lângă aceasta, va trebui să curățați și filtrele.
De obicei, sunt două filtre, unul pentru praf și unul pentru cărbune activ. După dezasamblarea lor, trebuie să le curățați în două moduri diferite.
Pentru filtrul de cărbune activ se folosește apă, săpun neutru și o cârpă, în timp ce pentru filtrul anti-praf - o perie. Lăsați filtrele să se usuce, apoi montați-le la loc.
Atunci când alegeți un covor pentru baie cel este mai bine să cumpărați unul care poate fi curățat în mașina de spălat.
Tuturor ne place ca după baie să pășim pe un covor curat și moale. La început, covorașul va fi exact așa cum vă doriți. Dar, după câteva luni, veți observa că acesta nu mai este pufos și nu miroase plăcut.
Cum se poate remedia situația? Iată cele mai frecvente greșeli de îngrijire a covoarelor de baie:
Nu spălați covoarele cu detergent praf, deoarece nu se dizolvă complet, se instalează în fibre și le întărește. Folosiți detergent gel sau săpun.
Temperatura de spălare nu trebuie să depășească 40 de grade. Nu folosiți balsam, deoarece se acumulează în țesătură.
Chiuveta din oțel inoxidabil va străluci din nou: folosește acest remediu ieftin
Un astfel de covoraș se usucă mai mult și absoarbe mai rău umezeala. Nu utilizați înălbitori și pudre cu efect de albire. Ele accelerează procesul de uzură a fibrelor.
Covorul trebuie spălat cel puțin o dată pe săptămână. Din punct de vedere vizual, poate părea curat, dar, de fapt, umiditatea este întotdeauna ridicată în baie și bacteriile se înmulțesc mai repede într-un astfel de mediu.
Pentru a obține cel mai curat rezultat, covorul trebuie spălat în două etape
Mai întâi, puneți covorul într-un lighean la înmuiat, apoi frecați-l cu săpun de rufe. Orice săpun de uz casnic este potrivit în acest scop. Frecați foarte bine covorul, pe ambele părți. Frecați și lăsați-l timp de 15 minute.
Al doilea pas este să puneți covorul în mașina de spălat. Dacă covorașul este pe o bază tare sau nu poate fi spălat la mașină (producătorul trebuie să fi indicat aceste informații pe produs), spălați-l manual.
Farfuriile albe vor fi din nou strălucitoare cu metoda bunicii: adio pete galbene!
Covorul se spală la cel mult 40 de grade. Asigurați-vă că adăugați câteva linguri de bicarbonat de sodiu în gelul de spălat. De asemenea adăugați 100 ml de apă și 1/2 linguriță de acid citric dizolvat, în compartimentul pentru balsam.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News