După o zi de muncă, îți dorești să te răsfeți cu ceva dulce.
Și ce poate fi mai bun decât un desert delicios și parfumat? Desigur, dulciurile nu se înțeleg cu dieta. Dar există și excepții.
De exemplu, desertul de azi se face fără macarpone și fără smântână, iar o trufă are doar 35 de calorii.
Ingredientele de care ai nevoie pentru șapte trufe:
100 de grame de iaurt grecesc, alb și cu conținut scăzut de grăsimi;
20 de grame de alune tocate;
două lingurițe de pudră de cacao neîndulcită;
o linguriță de miere (dacă preferi, poți folosi stevia).
Într-un castron mare, pune alunele tocate, iaurtul grecesc, pudra de cacao neîndulcită și mierea.
Amestecă totul cu grijă până obții un aluat elastic, care poate fi modelat. În acest moment, poți modela biluțe de trufe, care trebuie trecute prin pudră de cacao.
Așează trufele pe un vas de servite, care trebuie pus, pentru o oră, frigider, pentru ca micile biluțe să se întărească. După ce timpul a expirat, poți servi trufele delicioase pe masă. Poftă bună!
Vezi și:
Vă oferim rețeta unor fursecuri cu ciocolată moi și fragede, care se topesc în gură. Se prepară rapid, într-un cuptor cu microunde.
Rețeta este foarte simplă și fursecurile vor fi mult mai gustoase decât cele cumpărate din magazin.
Ingrediente:
unt - 20 grame;
zahăr brun - 25 grame;
lapte - 10 ml;
făină - 55 grame,
praf de copt - 1/8 linguriță;
sare - 1/2 linguriță;
ciocolată - 70 grame.
Topiți untul în cuptorul cu microunde. Amestecați bine untul cu zahărul și laptele până când zahărul se dizolvă. Se adaugă făina cernută, praful de copt și sarea. Amestecați din nou. Acum este momentul să încorporați și ciocolata în aluat.
Biscuiți cu mere și ricotta. Sunt gata în câteva minute și au 55 de calorii
Transferați aluatul pe suprafața de lucru. Formați mai multe biluțe și aplatizați-le. Așezați-le pe o farfurie potrivită pentru cuptorul cu microunde.
Coaceți fursecurile în cuptorul cu microunde, doar 1 minut, la putere maxima. Lăsați fursecurile să se răcească, astfel încât să capete structura dorită. Iată că nu toate produsele de copt de casă necesită timp și experiență pentru a le găti. Poftă bună!
Clătitele mexicane sunt fragede, pufoase și foarte gustoase. Se topesc literalmente în gură. Aluatul se prepară cu lapte, iar umplutura se face din carne și legume.
Pentru aluat vei avea nevoie de:
300 grame de făină;
750 ml lapte;
1 lingură de zahăr;
2 linguri de ulei vegetal;
2 ouă;
0,5 lingură de boia roșie;
sare și piper după gust.
Pentru umplutură vei avea nevoie de:
350 grame de carne de porc tocată;
300 grame de porumb;
100 grame de brânză;
3 linguri sos de roșii;
boia, sare și piper - după gust.
Pentru pane:
2 ouă;
100 de pesmet.
Aluatul se prepară astfel: trebuie să bați ouăle cu zahăr și sare. Adaugă cea mai mare parte din lapte și făina cernută. Pune și uleiul și amestecă până la omogenizare. Încinge o tigaie și prăjește clătitele pe ambele părți până se rumenesc.
Acum trebuie să pregătești umplutura. Călește ceapa tocată până se rumenește, adăugă carnea tocată și gătește zece minute. Pune apoi boabele de porumb, boiaua de ardei, sarea, piperul și sosul de roșii.
Dovlecel marinat cu usturoi și verdeață. Rețeta zilei
Brânza se dă prin răzătoare. Pe fiecare clătită se întinde câte o lingură de umplutură, se presară deasupra cu brânză și se înfășoară.
Fiecare clătită mexicană trebuie dată prin ouăle bătute, apoi prin pesmet. Clătitele se prăjesc într-o tigaie cu ulei încins. La servire, clătitele se decorează cu verdeață tocată. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu