Trufele de casă sunt un desert ușor de făcut.
250 de grame de biscuți cu unt
250 grame de alune
2-3 linguri de cacao
4 linguri de cremă de ciocolată
2 linguri de nucă de cocos
vișine din vișinată
Biscuiții și 150 de grame de alune se macină, apoi se amestecă bine, iar peste acestea se adaugă două linguri cacao și două linguri de cremă de ciocolată.
Compoziția se amestecă și se formează mici biluțe de mărimea unei nuci, în care se introduc vișine din vișinată.
Separat, într-un bol, se pun la un loc alune măcinate și crema de ciocolată. Nucile obținute înainte se introduc în crema obținută, iar după se pun pe o farfurie și se lasă la rece, astfel încât crema de deasupra să se întărească bine.
Pentru o varietate în prezentarea trufelor, puteți să tăvăliți ”nucile” și prin nuca de cocos. Trufele, dacă le lăsați fără vișine, pot fi un desert foarte bun și pentru copii.
Poftă bună!
Citește și: Cine a inventat crema de zahăr ars. Geniul din spatele desertului de nerefuzat
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu