Trump a cerut Curții Supreme să amâne procesul în care este acuzat de încercarea răsturnării alegerilor din 2020

Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres

Donald Trump a cerut Curții Supreme să prelungească o amânare a procesului său pentru încercarea de a răsturna rezultatul alegerilor americane din 2020, argumentând că este imun la urmărirea penală. 

Avocații fostului președinte au depus un apel de urgență cerând judecătorilor să întrerupă o decizie luată de un complet de trei judecători al curții federale de apel din Washington, care a respins cererea sa de imunitate și a decis că procesul poate continua.

Hotărârea a însemnat că el ar putea fi urmărit penal pentru acțiunile pe care le-a întreprins în timp ce se afla la Casa Albă din ianuarie 2017 și în perioada premergătoare datei de 6 ianuarie 2021, când o mulțime de susținători ai săi au luat cu asalt Capitoliul.

"Fără imunitate față de urmărirea penală, președinția, așa cum o știm, va înceta să existe", au scris avocații lui Trump.

Ei au susținut că "desfășurarea unui proces penal de luni de zile al președintelui Trump la apogeul sezonului electoral va perturba radical capacitatea președintelui Trump de a face campanie" împotriva președintelui Joe Biden înainte de alegeri.

Dosarul întrerupe efectiv ceea ce ar fi un proces penal de referință al unui fost președinte, în timp ce cea mai înaltă instanță a națiunii decide ce să facă.

Dacă l-ar învinge pe Biden și ar fi ales președinte a doua oară, Trump și-ar putea folosi puterile federale pentru a forța încetarea urmăririi penale

Decizia Curții Supreme ar putea determina dacă republicanul, care este favoritul covârșitor pentru a fi nominalizat să candideze din nou, va fi judecat în acest caz înainte de alegerile din noiembrie.

Cazul a fost intentat de procurorul special Jack Smith, a cărui echipă a făcut presiuni pentru ca procesul să aibă loc în acest an. Trump a încercat în mod repetat să amâne cazul.

Dacă l-ar învinge pe Biden și ar fi ales președinte a doua oară, Trump și-ar putea folosi puterile federale pentru a forța încetarea urmăririi penale sau pentru a se grația pentru orice infracțiuni federale.

Curtea Supremă ar putea respinge apelul de urgență, care ar permite reluarea procedurilor în instanța federală din Washington, sau ar putea prelungi amânarea în timp ce audiază argumentele privind problema imunității.

Avocații lui Trump au indicat că vor încerca să prelungească întârzierea, cerând de asemenea completului de judecători de la curtea federală de apel din Washington să cântărească foarte bine faptele, și numai după aceea vor depune un apel oficial la Curtea Supremă - ceea ce ar întârzia reluarea pregătirilor procesului cu săptămâni, dacă nu luni.

Cu ce alte cazuri se confruntă Trump?

Cazul este unul dintre cele patru urmăriri penale cu care se confruntă Trump în campania pentru recucerirea Casei Albe.

El se confruntă cu acuzații federale în Florida pentru acuzațiile că a păstrat ilegal documente clasificate la proprietatea sa Mar-a-Lago.

El este, de asemenea, acuzat în instanța de stat din Georgia de uneltire pentru a submina alegerile din 2020 ale statului și în New York în legătură cu plățile de bani făcute actriței porno Stormy Daniels. El a negat orice faptă ilegală, conform Sky News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel