Trump a lipsit şi de la a doua dezbatere republicană televizată

foto: Agerpres via Reuters
foto: Agerpres via Reuters

Donald Trump a fost trecut "absent" la dezbaterea televizată pe teme social-economice.

Candidaţii republicani la alegerile prezidenţiale din SUA din 2024 s-au înfruntat miercuri în cadrul unei noi dezbateri televizate în care principalele teme au fost imigraţia, sănătatea şi economia şi de la care Donald Trump, marele favorit la primare, a lipsit, transmite Agerpres.

Fostul președinte a decis să se retragă din această emisiune, un pas important în călătoria sa către Casa Albă, susținând că se află într-o poziție puternică în sondaje. În schimb, Trump a ales să meargă în Michigan, în timpul dezbaterii televizate, pentru a câștiga sprijinul clasei muncitoare, segment pe care rivalul său democrat, președintele Joe Biden, l-a abordat marți.

Pe 23 august, în ziua primei dezbateri la care au participat opt candidați, Donald Trump a ales să nu participe și să acorde un interviu pe rețelele de socializare în același timp cu dezbaterile celorlalți candidați.

Mesaj pentru Trump de dincolo de sticlă

Miercuri, șapte candidați, șase bărbați și o femeie, s-au aflat pe platourile de filmare ale Fox Business din California și au avut provocarea de a se remarca în fața fostului președinte, care atrage toată atenția politică și media cu declarațiile sale provocatoare și cu litigiile juridice.

"Donald, știu că ne urmărești", a spus fostul guvernator al New Jersey, Chris Christie, arătând spre cameră. "Nu ești aici în seara asta nu din cauza voturilor sau a învinuirilor tale, ci pentru că îți este frică", a declarat el.

Printre contracandidați se numără guvernatorul statului Florida, Ron DeSantis, văzut de unii conservatori drept viitorul lider al Partidului Republican. Cu toate acestea, ratingul său a scăzut semnificativ în sondajele de opinie. Tânărul în vârstă de 45 de ani, cunoscut pentru pozițiile sale ferme cu privire la avort, probleme LGBT+ și imigrație, este cu 40% în spatele lui Donald Trump în sondaje, conform RealClearPolitics.

Ceilalți candidați republicani la nominalizare, fosta ambasadoare la ONU, Nikki Haley, antreprenorul Vivek Ramaswamy și fostul vicepreședinte Mike Pence, se situează în jurul valorii de 7%, 5% și 4%.

"Donald Trump lipsește la apel", a spus Ron DeSantis. "Ar trebui să fie pe această scenă în seara asta", a adăugat DeSantis, atrăgând aplauze din partea publicului de la biblioteca prezidențială Ronald Reagan din Simi Valley, California.

Mike Pence, vicepreședinte sub Trump în perioada 2017-2021, a declarat că va adopta o abordare opusă față de Trump dacă va fi ales. El a menționat că Donald Trump intenționează să centralizeze puterea în guvernul federal, în timp ce el va acorda mai multă putere statelor. "Statele vor contribui la redresarea Americii", a afirmat el. Pence a criticat politica de mediu a lui Joe Biden, spunând că este benefică pentru Beijing, dar dăunătoare pentru Detroit.

Situația este paradoxală. Cu patru luni înainte de primele alegeri primare, Donald Trump, acuzat penal de patru ori, continuă să domine în fața concurenței, având în continuare sprijin masiv din partea electoratului republican. Majoritatea rivalilor săi republicani sunt precauți în atacurile la adresa fostului președinte, pentru a nu jigni această bază de susținători.

Miliardarul republican își concentrează discursurile electorale pe criticile aduse președintelui SUA, Joe Biden, așa cum a făcut și în vizita sa în Michigan. "Joe Biden pretinde că este cel mai sindicalist președinte din istorie. Este absurd", a declarat puternic Donald Trump miercuri seara într-o fabrică din suburbiile Detroit-ului care produce piese auto.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel