Trump a pierdut apelul în dosarul condamnării penale. Riscă 4 ani de închisoare

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Curtea de Apel a statului New York a respins, joi, contestația lui Donald Trump la un ordin de interdicție impus în cazul său penal legat de bani plătiți pentru a cumpăra tăcerea unei actrițe porno, scrie Reuters.

Decizia Curții de Apel din Manhattan înseamnă că Trump, candidat republican la președinția SUA, nu poate face comentarii publice despre procurorii individuali și alte persoane implicate în caz până când judecătorul Juan Merchan îl va condamna, pe 18 septembrie, cu șapte săptămâni înainte de alegerile din 5 noiembrie.

Ordinul inițial îi interzice lui Trump să realizeze comentarii despre procurori, personalul instanței, martori și jurați. Un ordin separat împotriva dezvăluirii numelor juraților anonimi rămâne în vigoare.

Judecătorul Merchan a impus ordinul de interdicție cu câteva săptămâni înainte de începerea procesului, pe 22 aprilie, afirmând că istoricul lui Trump de declarații amenințătoare și violente ar putea submina procedurile și ar putea pune în pericol magistrații, martorii și jurații.

Avocații lui Trump nu au răspuns imediat la solicitările de comentarii. Aceștia au susținut că ordinul de interdicție încalcă drepturile constituționale ale lui Trump la libera exprimare, conform Primului Amendament. Afirmația este falsă, pentru că secțiunile Codului Penal care protejează drepturile magistraților nu intră în conflict cu amendamentul constituțional referitor la libera exprimare.

Un purtător de cuvânt al biroului procurorului districtual din Manhattan, Alvin Bragg, care l-a acuzat pe Trump, a refuzat să comenteze știrea.

Merchan a ridicat restricțiile referitoare la martori și jurați, după condamnarea lui Trump din 30 mai.

Curtea de Apel, un tribunal de nivel mediu, a spus că amenințările primite de personalul lui Bragg după verdict continuă să reprezinte o „amenințare semnificativă și imediată”.

„Judecătorul Merchan nu a acționat în afara jurisdicției prin menținerea protecțiilor restrânse,” a spus panelul de cinci judecători.

Curtea de Apel a confirmat ordinul inițial de interdicție al lui Merchan în luna mai, invocând necesitatea protejării oamenilor de „amenințări, intimidări, hărțuire și vătămare”, și respingând argumentul lui Trump privind Primul Amendament.

Ordinul îi permite lui Trump să vorbească despre Bragg și Merchan.

Jurații l-au găsit vinovat pe Trump pentru 34 de infracțiuni de falsificare a registrelor comerciale, pentru că a acoperit plata de 130.000 de dolari făcută de fostul său avocat personal și intermediar, Michael Cohen, către actrița de filme pentru adulți Stormy Daniels.

Plata a fost făcută în schimbul tăcerii lui Daniels înainte de alegerile din 2016 despre o întâlnire sexuală pe care aceasta susține că a avut-o cu Trump cu un deceniu mai devreme, fapt pe care Trump l-a negat. Trump a câștigat alegerile prezidențiale învingând-o pe democrata Hillary Clinton.

Procesul penal a fost primul de acest fel pentru orice președinte american.

Trump riscă până la patru ani de închisoare și poate fi, de asemenea, amendat. Trump a promis să conteste condamnarea după ce va fi pronunțată sentința.

Timpul petrecut în închisoare este rar pentru persoanele condamnate în New York pentru falsificarea registrelor comerciale, în special pentru cei ca Trump, care nu au antecedente penale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel