Trump, abandonat de toți greii Partidului Republican: George W. Bush refuză să-l susțină; vicepreședintele lui anunță că votează cu Harris

FOTO: USA TODAY NETWORK via Reuters Connect
FOTO: USA TODAY NETWORK via Reuters Connect

George W. Bush nu vrea să anunțe cu cine va vota în noiembrie, în timp ce Dick Cheney, vicepreședintele său, o va susține pe Kamala Harris, în detrimentul lui Trump, deși a servit în timpul unei administrații republicane și este cunoscut drept cel mai influent vicepreședinte conservator din istoria recentă.

Fostul președinte al Statelor Unite, George W. Bush, a făcut un pas în spate în ceea ce privește politica prezidențială, retrăgându-se definitiv din orice activitate politică activă, conform unui anunț recent făcut de un purtător de cuvânt apropiat al acestuia.

Această declarație vine într-un moment de tensiuni politice intense, cu fostul său vicepreședinte, Dick Cheney, oferind sprijin public candidatului democrat Kamala Harris, în locul fostului președinte republican Donald Trump.

„George W. Bush s-a retras din politica prezidențială cu mulți ani în urmă”, a precizat purtătorul de cuvânt, care a ales să rămână anonim. Această retragere confirmă poziția fostului lider american de a nu se implica în actualele dezbateri politice și alegeri prezidențiale, în ciuda diviziunilor din interiorul Partidului Republican.

Sprijinul surprinzător al lui Dick Cheney pentru Kamala Harris

Anunțul retragerii definitive a lui George W. Bush a fost făcut public la doar o zi după ce fostul său vicepreședinte, Dick Cheney, a declarat că va vota pentru Kamala Harris, candidata Partidului Democrat la alegerile prezidențiale din 2024. Cheney, o figură centrală în politica republicană, a spus că Trump reprezintă o amenințare pentru viitorul democrației americane.

„În cei 248 de ani de istorie ai națiunii noastre, nu a existat un individ care să reprezinte o amenințare mai mare pentru republica noastră decât Donald Trump”, a declarat Cheney. El a criticat în repetate rânduri acțiunile și atitudinea lui Trump, în special după evenimentele violente de la Capitoliu din 6 ianuarie 2021.

Niciun fost președinte, vicepreședinte sau nominalizat pentru președinție republican nu îl susține pe Trump. Nici măcar fostul vicepreședinte din administrația lui

Susținerea deschisă a lui Dick Cheney pentru Kamala Harris și tăcerea lui George W. Bush evidențiază o ruptură profundă în rândurile Partidului Republican. În timp ce o parte a republicanilor continuă să sprijine candidatura lui Donald Trump, un număr tot mai mare de lideri tradiționali își exprimă îngrijorarea cu privire la viitorul democrației sub conducerea acestuia.

Liz Cheney, fiica fostului vicepreședinte și o critică ferventă a lui Trump, a adăugat că sprijinul tatălui ei pentru Harris este un exemplu de curaj politic, punând țara înaintea partidului. Ea a îndemnat și alți conservatori să facă același lucru, argumentând că „nu avem luxul de a nu vota sau de a scrie alte nume pe buletinul de vot.”

Alegerea familiei Cheney reflectă o provocare majoră pentru Partidul Republican, aflat într-o perioadă de redefinire politică și ideologică. Iar tăcerea completă a lui George W. Bush sugerează că vechiul establishment republican se distanțează tot mai mult de direcția impusă de Trump.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel