Trump, acuzat de "incitare la violență politică", după ce a postat un video cu o imagine cu Biden legat de o camionetă

Sursa Foto: @realDonaldTrump Truth Social
Sursa Foto: @realDonaldTrump Truth Social

Donald Trump s-a confruntat cu noi critici după ce a postat un video în care apare o imagine cu președintele Joe Biden legat de hayonul unei camionete ce trecea prin zonă.

Imaginile au alimentat acuzațiile potrivit cărora candidatul republican "incită la violență politică" în perioada premergătoare alegerilor prezidențiale, pe fondul unei retorici din ce în ce mai incendiare.

Fostul președinte american a postat videoclipul pe site-ul său de socializare, Truth Social.

Potrivit textului ascoiat clipului, totul a fost filmat în Long Island, New York, joi, când Trump a participat la priveghiul unui polițist din New York care a fost împușcat în timpul unui control în trafic.

În videoclipul postat se vede un camion care trece prin zonă, împodobit cu "Trump 2024" și steaguri care revendică sprijinul pentru poliție, iar pe partea din spate a vehiculului este pictată imaginea lui Biden cu mâinile și picioarele legate.

Referindu-se la eforturile lui Trump de a anula înfrângerea sa în alegerile din 2020, care au culminat cu luarea cu asalt a Congresului, Michael Tyler, directorul de comunicare al campaniei lui Biden, a declarat: "Trump incită în mod regulat la violență politică și este timpul ca oamenii să îl ia în serios - întrebați-i doar pe ofițerii de poliție de la Capitoliu care au fost atacați protejând democrația noastră pe 6 ianuarie".

Dar, ripostând, purtătorul de cuvânt al campaniei lui Trump, Steven Cheung, a declarat: "Această fotografie era pe spatele unei camionete care se deplasa pe autostradă. Democrații și nebunii nu numai că au făcut apel la violență josnică împotriva președintelui Trump și a familiei sale, tot ei sunt cei ce folosesc sistemul de justiție ca o armă împotriva lui".

Trump a mers atât de departe încât a catalogat gestionarea de către Biden a problemei frontierei cu Mexicul drept "o conspirație pentru a răsturna Statele Unite ale Americii"

Nu este pentru prima dată când fostul președinte face mai multe gesturi deplasate.

La un miting în Ohio la începutul acestei luni, în timp ce vorbea despre impactul concurenței străine asupra industriei auto din SUA, Trump a avertizat: "Dacă nu voi fi ales, va fi o baie de sânge pentru toată lumea - asta va fi cel mai puțin important. Va fi o baie de sânge pentru țară."

Trump a vorbit, de asemenea, despre imigranții care "otrăvesc sângele țării noastre" și i-a descris pe dușmanii săi drept "paraziți".

La un miting recent, Trump a mers atât de departe încât a catalogat gestionarea de către Biden a problemei controversate a frontierei cu Mexicul drept "o conspirație pentru a răsturna Statele Unite ale Americii".

Într-un discurs din 2018, Biden a discutat despre comentariile obscene pe care Trump le făcuse despre femei și a semnalat că este dispus să se lupte fizic cu președintele de atunci.

El a spus atunci: "Dacă am fi fost în liceu, l-aș fi luat în spatele sălii de sport și l-aș fi bătut măr".

La începutul acestei săptămâni, acțiunile Trump Media & Technology Group Corp, compania din spatele Truth Social, au crescut vertiginos la debutul pe piața bursieră din New York, evaluarea adăugând miliarde de dolari la averea magnatului, conform Sky News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel