Trump, acuzații Google. 'Nicio manipulare politică' a motorului de căutare

Compania care deține Google a dezminţit marţi acuzaţiile de părtinire politică lansate de preşedintele american Donald Trump.

Compania a subliniat că motorul său de căutare 'nu clasează niciodată rezultatele de căutare pentru a manipula o opinie politică', informează AFP. 'Căutarea nu este utilizată pentru a apăra un program politic şi noi nu deviem rezultatele noastre spre o anumită ideologie politică', a subliniat Google într-un comunicat emis pe un ton ferm.

'Scopul nostru este de a ne asigura că utilizatorii care tastează o căutare în fereastra Google Web Search primesc rezultatul cel mai pertinent în câteva secunde', a insistat compania, adăugând că ea aduce în fiecare an sute de ameliorări la algoritmii ce pilotează căutarea, 'pentru a asigura că ei (utilizatorii) găsesc conţinut de mare calitate'.

Acuzațiile președintelui Trump

După ce a acuzat reţelele sociale că îngrădesc vocile conservatoare, preşedintele american Donald Trump a lansat marţi dimineaţa critici la adresa Google, afirmând că rezultatele motorului de căutare sunt 'trucate'. Potrivit preşedintelui american, '96% dintre rezultatele pentru 'Trump News' vin din mass-media naţionale de stânga', pe care el le consideră ca fiind 'foarte periculoase'.

Miliardarul american a acuzat deja săptămâna trecută 'giganţii reţelelor sociale' că reduc la tăcere 'milioane de oameni'. 'Oamenii au dreptul să decidă asupra a ceea ce este adevărat şi ceea ce este fals, fără cenzură!', a notat el pe Twitter, din care a făcut mijlocul de comunicare predilect pentru a ocoli mass-media pe care le consideră rău intenţionate la adresa sa. Congresul, unde partidul preşedintelui Trump deţine majoritatea, i-a convocat deja pe directorii reţelelor sociale pentru a da explicaţii.

Vezi și: Donald Trump, critici la adresa Google



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel