Trump, amendat pentru că a jignit completul de judecată din dosarul unde e anchetat pentru fraudă

foto: Agerpres via Reuters
foto: Agerpres via Reuters

Fostul președinte american Donald Trump a fost amendat cu 10.000 de dolari, după ce judecătorul din New York care superviza procesul său civil pentru fraudă a declarat că acesta a încălcat pentru a doua oară o interdicție de a face declarații publice.

La 3 octombrie, judecătorul Arthur Engoron i-a interzis lui Trump să critice personalul instanței, după ce fostul președinte a postat pe rețelele de socializare o fotografie cu grefiera șefă pozând alături de liderul majorității din Senatul SUA, Chuck Schumer, membru al Partidului Democrat, etichetând-o în mod fals drept "iubita" lui Schumer.

În timpul unei pauze în procesul civil de miercuri, inițiat de Procurorul General al New York, Letitia James, privind practicile de afaceri ale lui Trump, acesta a declarat reporterilor: "Acest judecător este foarte partizan, însoțit de o persoană extrem de partizană, poate chiar mai partizană decât el."

Judecătorul Engoron, presupunând că Trump se referea la grefiera sa, a considerat comentariile o încălcare "flagrantă" a interdicției de a face declarații publice. Amendamentul a fost impus după ce Trump a stat scurt timp pe bancă pentru a răspunde la întrebări.

Grefiera lui Engoron a stat alături de judecător pe tot parcursul procesului, ceea ce este o practică obișnuită în instanțele de stat din New York.

Alina Habba, una dintre avocatele lui Trump, i-a spus lui Engoron că a observat cum grefiera a ridicat ochii la tavan în timp ce Michael Cohen, fostul avocat al lui Trump, depunea mărturie împotriva fostului său client și că acest lucru a fost "complet nepotrivit."

Engoron a respins sugestia altui avocat al lui Trump, Christopher Kise, conform căreia persoana "partizană" la care se referea Trump era Cohen.

"Ideea că afirmația ar putea să se refere la martor nu are sens pentru mine", a declarat Engoron. "Nu mai faceți asta sau consecințele vor fi mai grave."

La data de 20 octombrie, Engoron l-a amendat pe Trump cu 5.000 de dolari, după ce a constatat că acesta nu a eliminat o postare în care denigra grefiera instanței și l-a avertizat că viitoarele încălcări pot aduce sancțiuni "mult mai severe," inclusiv posibilitatea de închisoare.

La momentul impunerii inițiale a interdicției de a face declarații publice, judecătorul a afirmat că comentariile adresate personalului său sunt "inacceptabile, nepotrivite și nu vor fi tolerate în nicio circumstanță."

Trump este considerat principalul candidat al Partidului Republican la nominalizarea pentru a-l înfrunta pe președintele democrat Joe Biden în alegerile prezidențiale din SUA, care vor avea loc în 2024.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel