Trump, bun de plată în procesul cu New York Times

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Fostul președinte american Donald Trump trebuie să plătească cheltuielile de judecată cu publicația New York Times.

După ce a pierdut un proces, fostul președinte Donald Trump trebuie să plătească ziarului New York Times aproape 400.000 de dolari (313.900 de lire sterline) pentru cheltuieli de judecată, transmite BBC.

Procesul de 100 de milioane de dolari al lui Trump acuza atât publicația, cât și nepoata sa îndepărtată, Mary Trump, de “un complot perfid” pentru a-i obține înregistrările fiscale.

Un judecător l-a respins anul trecut, spunând că acuzațiile sale “eșuează din punct de vedere al dreptului constituțional”. Seria de articole despre afacerile financiare ale lui Trump a câștigat un premiu Pulitzer.

Vineri, judecătorul Robert Reed, democrat, de la Curtea Supremă din New York, l-a obligat pe Trump să restituie New York Times sumele cheltuite pentru acțiunea sa legală eșuată.

Judecătorul a spus că a ajuns la suma de 392.638 de dolari, după ce a luat în considerare mai multe aspecte, printre care “complexitatea problemelor prezentate” în proces, precum și “abilitatea și reputația” avocaților ziarului.

Procesul, legat de o investigație din 2018 care susținea că fostul președinte a fost implicat în “scheme fiscale dubioase”, îi acuza pe trei jurnaliști care au relatat despre poveste că au colaborat cu nepoata lui Trump ca parte a unei “răzbunări personale” împotriva lui. Afirmă că au urmărit-o fără încetare și au convins-o să le dea documente.

Judecătorul Reed a respins cazul în mai, spunând că sistemul juridic a “recunoscut de mult timp că reporterii au dreptul să se angajeze în activități legale și obișnuite de colectare a informațiilor”,

Judecătorul a spus că activitățile erau la baza Primului Amendament al țării, care proteja dreptul la libertatea de exprimare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel