Trump cere judecătorului să renunțe la cazul documentelor clasificate pentru că are "imunitate prezidențială". A păstrat dosarele sensibile ca "documente personale"

Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres

Trump cere judecătorului din Florida să renunțe la cazul documentelor clasificate pentru că are "imunitate prezidențială". A păstrat dosarele sensibile ca "documente personale"

Avocații lui Donald Trump au aplicat cererea de "imunitate prezidențială" a acestuia în cazul documentelor clasificate din Florida, susținând că Trump a făcut din materialele fostului guvern "personale" un "act oficial" înainte de a le duce la Mar-a-Lago.

Manevra juridică are loc la câteva săptămâni după ce o curte de apel federală s-a pronunțat împotriva cererii de imunitate a lui Trump în cazul separat din 6 ianuarie, judecat la Washington, D.C. Acest lucru a dus apelul lui Trump la Curtea Supremă, care ar putea decide fie să intervină în această chestiune, fie să lase instanțele inferioare să continue procesul lui Trump - pe care procurorii doresc să îl desfășoare cât mai curând posibil, în apropierea alegerilor.

"Președintele Trump a luat această decizie în timp ce era încă în funcție. Presupusa decizie a fost un act oficial și, ca atare, este supusă imunității prezidențiale", susțin avocații săi.

"Pretinsa decizie a președintelui Trump de a desemna înregistrări ca fiind personale în conformitate cu 'Legea privind înregistrările prezidențiale' și de a face ca acestea să fie îndepărtate de la Casa Albă - care stă la baza capetelor de acuzare de la 1 la 32 din Rechizitoriul suplimentar - a fost un act oficial al președintelui în exercițiu", au scris avocații lui Trump într-un nou dosar.

Trump a fost acuzat de reținerea intenționată de informații privind apărarea națională și secrete de securitate 

"Președintele Trump are dreptul la imunitate pentru acest act oficial și aceasta trebuie să includă imunitatea față de urmărirea penală", au adăugat ei, aducând argumentul imunității pentru prima dată în cazul din Florida.

Trump a fost acuzat de reținerea intenționată de informații privind apărarea națională după ce FBI a descoperit informații clasificate și secrete de securitate națională la clubul privat de golf al fostului președinte în timpul unei percheziții.

Agenții au confiscat 15 cutii de materiale în timpul unei percheziții din 22 februarie, inclusiv "scrisori de dragoste" ale lui Trump cu dictatorul nord-coreean Kim Jong-un. 

Cazul este supervizat de judecătoarea Aileen Cannon, numită de Trump. Trump a depus, de asemenea, documente în care susține că numirea consilierului special Jack Smith a fost neconstituțională. Smith supervizează ambele cazuri.

Curtea de apel a respins cererea de imunitate a lui Trump într-o opinie unanimă și vehementă la începutul acestei luni, dar echipa lui Trump a criticat decizia ca fiind "slab motivată", conform Daily Mail.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel