Trump, dat în judecată pentru defăimare de cinci afro-americani și hispanici. ”Cei cinci din Central Park”, exonerați într-un caz de viol

Violul de care au fost acuzați ”cei cinci din Central Park” ar fi avut loc în 1989, iar cazul a fost comentat de Trump la dezbaterea prezidențială din septembrie. 

Citește și: VIDEO Viral: Donald Trump, așa cum nu l-ai mai văzut! Apariția care i-a uimit pe toți

Donald Trump, candidatul republican în cursa pentru Casa Albă, va fi dat în judecată de cinci afro-americani și hispanici, condamnați pe nedrept pentru violarea unei femei care alerga într-un parc din New York, în urmă cu 35 de ani și exonerați mulți ani mai târziu. Cei cinci au afirmat că au decis darea în judecată a fostului președinte după ce acesta a făcut comentarii la cazul respectiv în timpul dezbaterii prezidențiale din septembrie, potrivit AFP.

”Cei cinci din Central Park” au stat între șase și 13 ani la închisoare înainte ca un violator în serie să mărturisească faptul că el a atacat-o de unul singur pe femeia care alerga în celebrul parc din Manhattan, lăsând-o moartă.

La aproape zece zile după crimă, Donald Trump, pe atunci magnat imobiliar din New York, a cumpărat o pagină de publicitate în mai multe cotidiene din oraș pentru a cere reinstaurarea pedepsei cu moartea în acest stat.

În cadrul dezbaterii televizate cu Donald Trump de la 10 septembrie, vicepreședinta și candidata democrată Kamala Harris l-a acuzat că, ”de-a lungul carierei sale, a încercat să folosească problemele rasiale pentru a-i diviza pe americani”, menționând în special acest episod.

În plângerea lor depusă în Pennsylvania (nord-est), stat-cheie în care a avut loc dezbaterea, cei cinci bărbați îi reproșează în special afirmațiile făcute în timpul acestei interpelări, când a spus în mod eronat că ei au ”pledat vinovat” și că victima murise.

În 2014, cei cinci au obținut despăgubiri de 41 de milioane de dolari din partea justiției americane.

Interogați timp îndelungat și în mod separat în arestul poliției, fără avocați, cei cinci - cu vârste cuprinse între 14 și 16 ani la momentul producerii faptelor - au fost inculpați numai pe baza mărturisirilor în care s-au acuzat reciproc. Ulterior, ei și-au retractat depozițiile, susținând că au fost păcăliți să mărturisească de către poliția din New York, însă toți au fost condamnați la închisoare.

Mai mult decât atât, unul dintre aceștia a fost ales în consiliul municipal al orașului în 2023, informează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel