Trump, declarații despre războiul din Ucraina, în timpul dezbaterii cu Biden. Kremlinul, reacție

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

Rusia a avut o primă reacție vizavi de declarațiile lui Donald Trump din timpul dezbaterii cu președintele Joe Biden.

Rusia nu poate comenta ideea lui Donald Trump de a pune capăt războiului din Ucraina, deoarece Moscova nu știe ce implică aceasta, a declarat marți purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, potrivit Reuters.

Trump a declarat săptămâna trecută, în timpul unei dezbateri împotriva președintelui Joe Biden că, dacă va câștiga alegerile americane din noiembrie, va rezolva războiul înainte de preluarea mandatului în ianuarie.

"Aceasta nu este prima declarație a lui Trump pe această temă și a mai făcut declarații în acest sens. Fără a cunoaște esența, despre ce este vorba, nu putem comenta", a declarat Peskov reporterilor.

Kremlinul a declarat că orice plan de pace pentru Ucraina propus de o posibilă viitoare administrație Trump ar trebui să reflecte realitatea de pe teren, unde forțele sale controlează aproape o cincime din Ucraina, dar că președintele Vladimir Putin este deschis la discuții. Ucraina spune că termenii Rusiei pentru încheierea războiului echivalează cu o cerere de capitulare.

Trump dă vina pe Biden pentru invadarea Ucrainei

Trump nu a spus cum ar proceda pentru a pune capăt războiului, care a intrat deja în al treilea an. În dezbaterea de săptămâna trecută, el a declarat că Rusia nu ar fi invadat Ucraina în februarie 2022 dacă în SUA ar fi existat un "președinte adevărat" care să fie respectat de Putin.

Biden a spus că Trump nu are "nicio idee despre ce naiba vorbește".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel