Trump glumește în fața alegătorilor din Iowa: "Dragă, chiar dacă votezi și apoi mori, merită" - în timp ce temperaturile din SUA coboară până la -30C

Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres

Temperaturile în unele părți ale SUA ar putea coborî până la aproximativ -30C, în timp ce Donald Trump a îndemnat alegătorii dintr-un stat să înfrunte condițiile de viscol.

În Montana și Dakota, temperatura vântului a coborât până la -57C, în timp ce temperaturile ar putea fi cu 20-40 de grade mai scăzute decât în mod normal în mari părți ale țării între Idaho și Ohio.

"Pentru a evidenția cât de intens este aerul arctic, peste 95 de milioane de cetățeni se află sub incidența unei avertizări, recomandări sau atenționări privind răcirea vântului", a precizat Serviciul Național de Meteorologie (NWS) din SUA.

În Iowa, unde vântul ar putea atinge -40C, viscolul a forțat o pauză în evenimentele de campanie, în timp ce republicanii se pregătesc pentru prima competiție de nominalizare a partidului, care va avea loc luni.

Dar Trump - marele favorit la câștigarea nominalizării republicane - le-a spus susținătorilor că "nu puteți sta acasă" și că votul "merită", chiar dacă grămezile de zăpadă acoperă bannerele de campanie și mașinile au fost lăsate abandonate.

Gluma lui Trump a fost considerată de unii americani ca fiind "macabră"

"Dacă ești bolnav ca un câine, spui: 'dragă, chiar dacă votezi și apoi mori, merită' ", a spus el, inventând o conversație între parteneri și glumind că alegătorii ar putea chiar să-și întâlnească viitorul soț sau soție.

"Nu uita, dacă ești bolnav, dacă ești atât de bolnav încât nu poți, atunci spui: 'dragă, nu cred'... și te ridici", a mai spus Trump.

În astfel de condiții extreme, degerăturile se pot instala în doar câteva minute.

Vremea a forțat NFL să amâne meciul de baraj dintre Pittsburgh Steelers și Buffalo Bills, găzduit în Buffalo, New York, unde a căzut cel puțin un metru și jumătate de zăpadă.

Zăpada, poleiul și ploaia înghețată ar putea lovi Texasul, Arkansasul, Louisiana și sudul Munților Apalachi la începutul acestei săptămâni, iar până miercuri chiar și Atlanta va avea -10C.

Vremea extremă amintește de înghețul din februarie 2021, care a lăsat milioane de oameni din Texas și din alte state centrale fără curent, apă și căldură timp de câteva zile, conform Sky News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel