Trump i-a propus trei dezbateri, cu dată și loc, Kamalei Harris. America așteaptă răspunsul candidatei democrate 

Colaj capturi de ecran / Foto: Video Youtube PBS NewsHour / Kamala Harris
Colaj capturi de ecran / Foto: Video Youtube PBS NewsHour / Kamala Harris

Donald Trump a propus joi trei dezbateri cu Kamala Harris în această toamnă, în ce lupta pentru Casa Albă pară să devină mai acerbă.

Donald Trump a propus joi trei dezbateri cu Kamala Harris în această toamnă, prezentându-și oferta într-o conferință de presă în care i-a dat rivalei sale o nouă poreclă. Acesta a punctat din nou întrebările despre identitatea ei rasială, după ce o acuzase inițial că "a devenit neagră" pentru câștiguri electorale.

"A fost mereu de ascendenţă indiană, şi promova numai moştenirea indiană. Nu am ştiut că este neagră până acum un număr de ani, când s-a întâmplat să devină neagră, iar acum vrea să fie cunoscută ca o persoană de culoare", a spus Trump la convenţia anuală a Asociaţiei naţionale a jurnaliştilor de culoare (NABJ)

"Aşa că nu ştiu, este indiancă sau neagră? Ştiţi ce, am respect pentru oricare dintre aceste două lucruri, dar ea evident nu are, pentru că era indiancă 100%, şi dintr-o dată s-a reorientat şi a devenit o persoană neagră", a spus Trump în faţa unei audienţe de circa 1.000 de persoane.

Echipa de campanie a lui Trump a propus trei dezbateri pentru luna septembrie: Fox News găzduiește prima dezbatere pe 4 septembrie; ABC găzduiește alta pe 10 septembrie și NBC pe 25 septembrie. 

"Avem aceste trei date și acele posturi. Ei așteaptă cu frică acele date", a declarat Trump într-o conferință de presă la Mar-a-Lago.

Trump a venit cu porecle noi, cum ar fi Harris "prima perdantă"

Dezbaterea ABC era deja în calendar - inițial trebuia să fie între Trump și președintele Joe Biden. Acum va fi între Trump și Harris. Nu este clar dacă Harris va fi de acord cu celelalte două dezbateri.

Trump a fost vizibil furios în unele momente ale conferinței sale de presă. El a criticat-o în mod repetat pe rivala sa democrată, numind-o alegerea "corectă din punct de vedere politic" (woke culture) pentru nominalizare și întrebându-se dacă ar trebui să facă parte din listă.

De asemenea, el a fost întrebat despre un comentariu anterior în care susținea că Harris tocmai a devenit neagră, dar a făcut un pas în lateral în răspunsul său.

"Trebuie să o întrebați pe ea pentru că ea a spus-o. Eu nu am spus-o", a explicat Donald Trump. "Cred că este foarte lipsit de respect pentru ambele grupuri, indiferent dacă sunt indieni sau negrii. Pentru mine nu contează", a spus fostul președinte.

Fostul președinte a purtat o discuție incoerentă cu reporterii la locuința sa din Palm Beach, în timp ce asistenții săi îi reaminteau că Harris nu a mai stat de vorbă cu jurnaliștii de când a devenit candidată.

În timpul conferinței de presă, care a durat puțin mai mult de o oră, Trump a trecut de la un subiect la altul într-un ritm amețitor.

L-a apărat pe Biden și apoi l-a insultat. Și-a exprimat opinia cu privire la o varietate de subiecte, de la dreptul la avort, la legalizarea marijuanei, la starea economiei. A repetat vechi argumente, cum ar fi afirmația sa falsă că a avut o mulțime mai mare decât Barack Obama la inaugurarea sa. Apoi a venit cu porecle noi, cum ar fi Harris "prima perdantă". I-a criticat pe jurnaliști pentru "întrebările stupide" și apoi a promis că "veți primi mai mult decât vă doriți" la briefingurile de presă.

Fostul președinte așteaptă confirmarea Kamalei Harris pentru dezbateri

Trump nu a spus dacă echipa sa a contactat echipa lui Harris cu propunerea lor de dezbatere. Fostul președinte a recunoscut că ea  trebuie să-și dea acordul cu acestea.

"Nu știu dacă vor fi de acord", a spus el. "Ea nu a dat niciun interviu", a completat Trump.

Trump și echipa sa au criticat-o pe Harris pentru că nu a acordat niciun interviu presei de când președintele Joe Biden a ieșit din cursă și ea a devenit candidatul democrat. 

Ultimul ei interviu oficial la televiziune a fost la 24 iunie, când s-a alăturat emisiunii Morning Joe de la MSNBC pentru a vorbi despre dreptul la avort.

Trump a susținut că Harris "nu este suficient de inteligentă pentru a ține o conferință de presă".

"Și îmi pare rău, avem nevoie de oameni inteligenți pentru a conduce această țară", adăugat el.

Trump a anulat inițial dezbaterea din 10 septembrie la ABC News pentru că fusese stabilit să o facă cu Biden. Harris a fost de acord cu acea dezbatere după ce l-a înlocuit pe Biden.

Astfel, acum fostul președinte este de acord să se întâlnească pe scena dezbaterii cu noua sa rivală.

Harris a recuperat teren semnificativ în sondaje

Conferința sa de presă și oferta sa de a participa la dezbatere vin în contextul în care Harris a recuperat teren semnificativ în sondaje. Ea îl conduce pe Trump într-un nou sondaj național publicat joi și se află la egalitate cu acesta în mai multe state. 

Trump și-a exprimat frustrarea cu privire la atenția pe care o primește rivala sa.

"Mai lăsați-mă în pace", a răbufnit el când a fost întrebat despre mulțimea masivă de la mitingurile lui Harris. La cel mai mare miting al ei - care a avut loc miercuri seară în Detroit - au participat 15.000 de persoane.

El a exagerat apoi dimensiunea mitingurilor sale și a denaturat dimensiunea mulțimilor lui Harris. 

"Ascultați, am avut 107.000 de oameni în New Jersey. Nu ați raportat asta. Sunt atât de bucuros că ai întrebat. Ce a avut ea ieri? 2000 de oameni. Dacă aș fi avut vreodată 2000 de oameni, ați fi spus despre campania mea că este terminată. Este atât de necinstită presa", a spus el.

"Deci, bazându-ne pe mărimea mulțimii, în istorie, pentru orice țară, nimeni nu a avut mulțimi ca mine și știți asta", a spus el, conform Daily Mail.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel