Trump îl acuză pe Biden că îi influenţează pe procurori pentru a-l distrage de la campania electorală

Fost guvernator din SUA îl îndeamnă pe Trump să se retragă din cursa pentru prezidenţialele din 2024 / Foto Agerpres
Fost guvernator din SUA îl îndeamnă pe Trump să se retragă din cursa pentru prezidenţialele din 2024 / Foto Agerpres

Republicanul Donald Trump l-a acuzat marţi pe rivalul său democrat Joe Biden că l-a împiedicat în campanie, determinându-i pe procurori să-l pună sub acuzare, în pofida promisiunilor de independenţă oferite de Departamentul american al Justiţiei, relatează AFP. 

'Joe-la-Crapule m-a târât în instanţă în mijlocul unei campanii electorale pe care o voi câştiga fără îndoială, dar care mă obligă să cheltuiesc timp şi bani pe lucruri care nu au legătură cu campania', a afirmat fostul preşedinte în faţa susţinătorilor săi în New Hampshire. Donald Trump a fost inculpat de trei ori, în câteva luni, în cazuri separate.

Miliardarul republican este acuzat de presiuni electorale în timpul alegerilor prezidenţiale din 2020, de gestionare neglijentă a unor documente confidenţiale şi de plăţi suspecte către o fostă actriţă de filme porno. Fostul preşedinte a pledat nevinovat în toate aceste cazuri, pe care le descrie drept o 'vânătoare de vrăjitoare', condusă de administraţia Biden.

Donald Trump a cerut de asemenea instanţei care îl va judeca pentru încercările sale de a întoarce în favoarea sa rezultatul alegerilor din 2020 să respingă un ordin solicitat de procurorul special pentru a-şi limita comentariile publice asupra cazului. Miliardarul republican l-a acuzat pe procurorul special Jack Smith că i-a atacat libertatea de exprimare, garantată de primul amendament al Constituţiei SUA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel