Trump îşi apără relaţia cu lideri precum Vladimir Putin: Este un lucru bun să te înţelegi cu ei

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Donald Trump, fost președinte al SUA, a spus că este un lucru bun se te înțelegi cu lideri precum Vladimir Putin.

Fostul preşedinte american Donald Trump (2017-2021) şi candidat republican pentru un nou mandat la Casa Albă la alegerile din toamnă, şi-a apărat luni relaţia cu lideri autoritari precum Vladimir Putin (Rusia), Kim Jong-Un (Coreea de Nord) şi Xi Jinping (China), afirmând că "este un lucru bun" să te înţelegi cu ei, potrivit EFE și Agerpres.

"A te înţelege cu ei este un lucru bun, nu ceva rău", i-a spus el magnatului Elon Musk într-o conversaţie pe platforma X, deţinută de proprietarul Space şi Tesla.

Trump s-a felicitat că a putut să-i cunoască pe cei trei. "Îi cunosc pe fiecare dintre ei. Şi lăsaţi-mă să vă zic, lumea va spune: 'Oh, este teribil!' Nu spun nimic de bine sau de rău. Ei sunt în vârful jocului, sunt duri, sunt inteligenţi şi îşi vor proteja ţara. Probabil că îşi iubesc ţara".

Odată cu venirea la putere a democraţilor în ianuarie 2021, acestor lideri "nu le-a venit să creadă" ce întorsătură a putut lua SUA, a afirmat Trump.

În cadrul interviului acordat platformei de socializare X, Trump a lansat, de asemenea, un atac puternic la adresa preşedintelui american Joe Biden, reproşându-i invazia rusă în Ucraina. Trump susţine că Rusia nu ar fi invadat Ucraina dacă Biden nu ar fi fost preşedinte, potrivit Business-Standard.

De altfel, nu este prima oară când Trump critică gestionarea crizei ucrainene de către succesorul său Joe Biden, iar atitudinea favorabilă a lui Donald Trump faţă de preşedintele rus a făcut în trecut obiectul unor puternice critici nu doar în SUA.

Trump, moment stânjenitor în timpul interviului cu Musk pe X

Donald Trump a fost invitat de Elon Musk într-un interviu online pe X, care a fost asaltat de probleme, inclusiv o întârziere majoră din cauza unui atac cibernetic "masiv".

Fostul președinte american a revenit pe Twitter/X cu un interviu cu miliardarul Tesla, care a început cu 43 de minute întârziere, după ce serverele site-ului de socializare au fost afectate de un atac DDoS.

Trump a vorbit despre cum a devenit mai religios după atentatul asupra vieții sale în Pennsylvania pe 13 iulie, o împușcătură despre care Musk a spus că a arătat curajul fostului lider de la Casa Albă.

Cel de-al 45-lea președinte al Statelor Unite a promis, de asemenea, să construiască un sistem de apărare "Iron Dome" pentru America, precum cel folosit de Israel pentru a intercepta rachetele. Totodată, el a promis că va supraveghea cea mai mare deportare de imigranți ilegali din istorie dacă va deveni președinte în noiembrie, insistând că orașe precum New York au fost "copleșite" și că "oameni duri", inclusiv teroriști, intră în SUA din Mexic.

A existat, de asemenea, un moment stânjenitor care l-ar putea pune pe politician într-o lumină neplăcută. Acesta i-a spus lui Elon Musk că rivala sa prezidențială, Kamala Harris, seamănă cu soția sa. 

Discutând despre coperta Time a lui Kamala, el a spus: "Arată precum cea mai frumoasă actriță care a trăit vreodată. Era un desen și, de fapt, semăna foarte mult cu o mare primă doamnă, Melania". 

Trump a părut să pronunțe greșit numele Kamalei, și a sunat mai degrabă ca și cum ar fi spus "Camilla".

"Nu semăna cu Camilla, dar, desigur, este o femeie frumoasă, așa că vom lăsa lucrurile așa", a spus Trump despre copertă. 

Noul articol al Time, ce o are pe copertă pe Harris, conține expresia "Momentul ei", alături de o ilustrație alb-negru a vicepreședintelui.

Trump a remarcat acest lucru, numind-o o "promovare ieftină" din partea mass-mediei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel