Trump Jr. vine în România. Bogdan Chirieac: Ar putea fi un mare pas înainte în relațiile României cu SUA

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

România TV îl aduce pe Donald Trump Jr. la București cu prilejul evenimentului Trump Business Vision, organizat de postul tv pe 24 septembrie, la București.

"Este o realizare remarcabilă a postului dumneavoastră de televiziune. Înțeleg că este o conferință economică cu oameni de afaceri români. Donald  Trump Jr. are multe relații in Partidul Republican. Să nu uităm că tatăl său, fostul președinte american și actual candidat, Donald Trump, este susținut oficial și cu bani foarte mulți în campania electorală de către Elon Musk.

Păi dacă Elon Musk află despre România și deschide o fabrică aici crește cu 30% PIB-ul României. Din acest punct de vedere poate fi un moment remarcabil. Totul este ca autoritățile române să se pregătească, oamenii de afaceri să poată prezenta proiecte viabile, să se creeze acea atmosferă și acea oportunitate pentru ca investițiile americane cane vor să vină în România să găsească calea.

Iar fiul fostului președinte e o soluție bună. Donald Trump cred că a mai fost în România, cunoaște țara acum. Dacă se implică alături de România TV în acest demers de diplomație economică, e un mare, mare pas înainte. Ar putea fi un mare pas înainte în relațiile României cu Statele Unite", a spus Bogdan Chirieac, la România TV.

Cine este Donald Trump Jr.

Donald Trump Jr. (n. 31 decembrie 1977, New York, SUA) este un om de afaceri american care a fost vicepreședinte executiv în cadrul Trump Organization, compania imobiliară globală a familiei sale. A fost, de asemenea, activ în politică, iar tatăl său, Donald Trump, a fost cel de-al 45-lea președinte al Statelor Unite (2017-21).

Trump Jr. este fiul cel mare al lui Trump, urmaș al unui imperiu imobiliar, și al Ivanei Trump, un model de origine cehă. Familia, care îi include pe frații mai mici, Ivanka Trump și Eric Trump, a dus un stil de viață luxos în New York. După divorțul foarte mediatizat al părinților săi, în 1992, relația lui Trump Jr. cu tatăl său a fost tensionată timp de mai mulți ani, scrie britannica.com. Trump s-a recăsătorit de două ori și a mai avut doi copii, Tiffany Trump și Barron Trump. Trump Jr. a urmat cursurile Școlii de Afaceri Wharton de la Universitatea din Pennsylvania, absolvind în 2000.

În 2001, Trump Jr. s-a alăturat Organizației Trump, care deține proprietăți extinse, inclusiv hoteluri, cazinouri, stațiuni de golf și clădiri rezidențiale. El a fost vicepreședinte executiv și a fost implicat în proiecte precum Trump International Hotel and Tower Chicago (2009) și Trump Soho (2010). Acesta din urmă a devenit punctul central al mai multor cazuri juridice, iar în 2017, după ce a soluționat un proces civil pentru fraudă, organizația și-a încheiat asocierea cu clădirea, care a devenit cunoscută sub numele de Dominick.

În această perioadă, Trump Jr. a cunoscut-o pe Vanessa Haydon, cei doi căsătorindu-se în 2005. Au avut cinci copii, înainte de a divorța în 2018. Din 2005 până în 2015, Trump Jr. a apărut, de asemenea, în reality show-ul TV The Apprentice, care îl avea ca protagonist pe tatăl său.

În 2015, Trump, care era republican, a anunțat că va candida la președinție. Trump Jr. a jucat un rol activ în campanie - și pe social media - și a provocat ocazional controverse. Într-un caz, el a postat pe Instagram un meme care îl arăta pe tatăl său alături de susținători și de Pepe the Frog, un simbol asociat cu naționalismul alb; Trump Jr. a susținut ulterior că nu era la curent cu legătura. De asemenea, s-a dezvăluit ulterior că, în 2016, el și alți membri ai campaniei s-au întâlnit în privat cu un avocat rus care ar fi pretins că deține informații dăunătoare despre adversara tatălui său, Hillary Clinton. În noiembrie, Trump a câștigat alegerile, iar Trump Jr. a lucrat în echipa de tranziție prezidențială a tatălui său.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel