Trump, out din "top 500" cei mai bogați ai lumii. Platforma Truth Social, în colaps

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Donald Trump a suferit o pierdere financiară masivă din cauza declinului companiei sale de social media, Truth Social, potrivit CNN.

Trump deține aproape 15 milioane de acțiuni în Trump Media & Technology Group (TMTG), proprietarul platformei Truth Social, care a fost listat pe bursa Nasdaq în această primăvară.

Experții au avertizat încă de la început că valoarea companiei este supradimensionată, întrucât generează venituri foarte mici și că Truth Social rămâne un jucător minor în peisajul rețelelor sociale, mai precizează sursa citată.

4. FOTO: Ager... (trump_18748000.jpg)

FOTO: Agerpres

O prăbușire care l-a scos pe Trump din "top 500"

Valoarea acțiunilor TMTG a scăzut dramatic în ultima săptămână, atingând cel mai mic nivel de la fuziunea care a dus compania pe piața publică în primăvară. Chiar și după o redresare de 7% luni, TMTG a pierdut aproape 72% din valoare de la vârful atins pe 27 martie, când prețul unei acțiuni era de 66,22 dolari. Această scădere a erodat o mare parte din averea investitorilor, inclusiv pe cea a lui Trump.

În luna mai, pachetul majoritar de 114,75 milioane de acțiuni deținut de Trump valora 6,2 miliarde de dolari.

Acum, valoarea acestuia a scăzut la aproximativ 2,1 miliarde de dolari, o prăbușire care l-a scos pe fostul președinte din topul celor mai bogați 500 de oameni din lume, conform Bloomberg Billionaires Index.

Pierderile masive întăresc preocupările exprimate de mai mulți experți, care au avertizat în repetate rânduri că evaluarea de miliarde de dolari a TMTG nu este sustenabilă. Compania continuă să piardă bani și să genereze venituri foarte scăzute, iar Truth Social, platforma sa de social media, rămâne un jucător neînsemnat în comparație cu giganți precum Facebook sau Twitter.

„Dacă nu ar fi vorba de Trump, această companie ar fi tranzacționată la 1 dolar pe acțiune”, a declarat Matthew Tuttle, CEO al Tuttle Capital Management, într-un interviu telefonic pentru CNN.

În plus, miliardarul Barry Diller i-a criticat public în aprilie pe cei care investesc în TMTG, spunând pentru CNBC că aceștia sunt „fraieri”. Reid Hoffman, co-fondator LinkedIn, a declarat pentru CNN în iunie că evaluarea companiei lui Trump este „absurdă” și „în afara normelor pieței”.

1. Sursa: htt... (truth-media_86382400.jpg)

Sursa: https://www.nasdaq.com/market-activity/stocks/djt

Motivele din spatele prăbușirii. O companie cu probleme, dar cu resurse

Dincolo de fundamentul financiar slab al companiei, analiștii consideră că și alți factori au contribuit la scăderea dramatică a valorii acțiunilor. Unul dintre acești factori este campania electorală.

Matthew Tuttle a subliniat că faptul că Kamala Harris este foarte aproape de Trump în unele sondaje reprezintă un catalizator important al scăderii prețului acțiunilor.

„Acest stoc depinde în totalitate de șansele ca Trump să câștige alegerile. Dacă va câștiga, compania ar putea deveni viabilă. Dar dacă va pierde, nu știu dacă mai poate continua”, a declarat Tuttle pentru aceeași sursă.

2. FOTO: Ager... (kamala-harris-a-acceptat-nominalizarea-democratilor-pentru-cursa-prezidentiala-spre-casa-alba_12665500.jpg)

FOTO: Agerpres

De când președintele Joe Biden a decis să nu mai candideze și a susținut-o pe Harris, pe 21 iulie, Trump Media a pierdut aproximativ jumătate din valoarea sa de piață.

Deși situația este dificilă, Trump Media încă dispune de peste 300 de milioane de dolari în numerar și echivalente, fonduri pe care le-ar putea folosi pentru achiziții sau pentru a finanța operațiunile sale curente. În plus, compania lucrează la dezvoltarea unui serviciu de streaming destinat conservatorilor. În august, TMTG a lansat Truth+, o platformă de streaming TV disponibilă pe iOS, Android și pe versiunea web a Truth Social.

Un alt aspect care apasă asupra companiei este expirarea iminentă a perioadei de blocaj în vânzarea de acțiuni de către Trump și alți acționari importanți. Potrivit documentelor depuse, scrie CNN, aceste restricții vor expira începând cu 20 septembrie, moment în care acești acționari ar putea decide să vândă acțiuni.

Cu toate acestea, experții avertizează că ar fi foarte dificil pentru Trump, care deține majoritatea acțiunilor, să vândă un volum semnificativ fără să provoace un colaps al prețului acțiunilor.

Rămâne de văzut dacă valoarea de piață a Trump Media se va redresa, în special având în vedere dezbaterea de mare anvergură dintre Trump și Harris, programată pentru seara aceasta. Cu toate acestea, Matthew Tuttle le-a transmis un avertisment clar investitorilor de retail, inclusiv celor care susțin politicile lui Trump: să fie precauți și să nu uite de fundamentele financiare ale companiei.

„Sunt un mare susținător al ideii că politica și profitul trebuie să fie separate”, a spus Tuttle. „Dacă te agăți de această acțiune doar pentru că ești fan Trump, este o prostie. Investești pentru a face bani, nu pentru simpatii politice”, a conchis acesta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel