Trump pare speriat de o nouă dezbatere cu Harris. Campania lui a refuzat chiar și invitația Fox News

Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres

Fostul președinte republican Donald Trump a declarat miercuri că nu va participa la o nouă dezbatere cu vicepreședinta democrată Kamala Harris, la câteva ore după ce Fox News a lansat o invitație pentru o posibilă a doua dezbatere pe 24 sau 27 octombrie, scrie Reuters.

Trump și Harris s-au confruntat pentru prima dată pe 10 septembrie, însă fostul președinte a anunțat că nu va exista o altă dezbatere înainte de alegerile din 5 noiembrie.

„NU VA EXISTA O NOUĂ DEZBATERE,” a scris Trump pe platforma sa Truth Social, adăugând că nu mai există „nimic de dezbătut”. Fostul președinte a subliniat că este prea târziu în procesul electoral pentru a organiza o altă dezbatere, reafirmându-și decizia de a nu accepta o nouă confruntare publică cu Harris.

Fox News a transmis într-un comunicat că o a doua dezbatere „ar oferi fiecărui candidat oportunitatea de a prezenta argumentele finale” în fața alegătorilor. Cu toate acestea, Trump a respins și o invitație anterioară din partea CNN pentru o dezbatere pe 23 octombrie, la care Harris deja confirmase participarea.

Decizia lui Trump de a nu participa la o nouă dezbatere cu Harris poate influența dinamica electorală, având în vedere importanța dezbaterilor în consolidarea sau schimbarea percepțiilor alegătorilor. Pentru Harris, refuzul lui Trump de a participa la o nouă confruntare ar putea fi interpretat ca un semn de slăbiciune, după ce potrivit sondajelor aceasta a câștigat detașat prima și singura dezbatere dintre cei doi.

Pe 5 noiembrie, alegătorii americani vor decide cine va conduce țara, iar duelul dintre cei doi lideri politici este urmărit cu atenție atât în Statele Unite, cât și pe plan internațional.

În dezbaterea din 10 septembrie, Harris a atacat dur pe Trump, aducând în discuție problemele sale legale, sprijinul pentru restricțiile privind avortul și aptitudinile sale pentru funcția de președinte. Aceste atacuri l-au pus pe defensivă pe fostul președinte, ceea ce a intensificat tensiunile dintre cei doi candidați.

Cursa prezidențială din 2024 a cunoscut o schimbare semnificativă în peisajul politic american după ce președintele în exercițiu, Joe Biden, s-a retras din cursă la mai puțin de o lună după o dezbatere dezastruoasă cu Trump, desfășurată la sfârșitul lunii iunie. Deși Trump și-a consolidat avansul în sondaje după acea dezbatere, retragerea lui Biden și intrarea lui Kamala Harris în cursă au strâns din nou rezultatele, unele sondaje arătând chiar că Harris are un ușor avans.

Retragerea lui Biden a venit ca urmare a unei performanțe slabe în dezbatere, ceea ce a dus la o realiniere a strategiei Partidului Democrat, cu Harris preluând frâiele campaniei. De la intrarea sa în cursă, Harris a reușit să mobilizeze baza democrată și să atragă sprijin suplimentar din partea celor indeciși, fapt ce a dus la o creștere în sondaje.

Săptămâna trecută, Tim Walz, candidatul democrat la funcția de vicepreședinte și guvernator al statului Minnesota, s-a confruntat cu JD Vance, senator republican și partenerul de campanie al lui Trump, într-o dezbatere în care au fost abordate teme legate de economie, securitate națională și reforme sociale.

Deși Walz a atacat în mod repetat politicile republicane, inclusiv cele propuse de Vance, dezbaterea nu a adus schimbări majore în peisajul electoral. Totuși, ea a oferit electoratului o imagine mai clară asupra diferențelor dintre cele două tabere politice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
NoMy - smt4.5.3
pixel