Trump poate spune de acum „adio” președinției. Un alt republican îl depășește cu 23% în sondaje

Trump poate spune de acum „adio” la președinție. Un alt republican îl depășește cu 23% în sondaje
Trump poate spune de acum „adio” la președinție. Un alt republican îl depășește cu 23% în sondaje

Într-un nou sondaj privind potențialii nominalizați republicani la președinție în 2024, guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, e deasupra lui Donald Trump cu 23%.

 

 

Alegătorii republicani și de înclinație republicană au dat o lovitură semnificativă ego-ului fostului președinte într-un sondaj realizat de USA Today și Universitatea Suffolk, lansat marți, scrie The Guardian.

David Paleologos, directorul Centrului de Cercetare Politică a Universității Suffolk, a declarat pentru USA Today: „Republicanii și independenții conservatori își doresc din ce în ce mai mult trumpism fără Trump”.

Acest lucru a fost clar în ascensiunea lui DeSantis, un fost avocat militar al SUA și congresman de dreapta dur, care a urmat politici de linie trumpistă, în special în ceea ce privește imigrația și educația.

Luna trecută, DeSantis a reușit o victorie zdrobitoare în alegerile de la mijlocul mandatului.

Trump și-a declarat a treia candidatură consecutivă pentru nominalizarea republicană la scurt timp după alegerile recente

Majoritatea absolută a candidaților susținuți de Trump pentru posturi cheie au fost înfrânți la ultimele alegeri, contribuind la o performanță dezamăgitoare a republicanilor. Lecția pe care au învățat-o republicanii este că prezența Trump nu doar că nu le mai aduce procente, dar îi scade în ochii americanilor, în timp ce politicile trumpiste încă pot reprezenta un motor pentru partidul conservator radicalizat din SUA.

USA Today susține că sondajul său a arătat că printre alegătorii de orientare republicană entuziasmul pentru o altă candidatură a lui Trump scade covârșitor.

„În iulie, 60% dintre republicani voiau ca Trump să candideze din nou. În octombrie, acest număr a scăzut la 56%. Acum a scăzut la 47%, o împărțire aproape egală cu cei 45% care nu vor ca Trump să candideze pentru a treia oară.”

Sondajul l-a scos pe Joe Biden, președintele în exercițiu, victorios cu un raport 47%-40% împotriva lui Trump.

Biden are 80 de ani, Trump 76. Președintele în exercițiu a declarat că va decide dacă va candida din nou în perioada sărbătorilor de Crăciun.

Noul sondaj l-a plasat pe DeSantis, 44 de ani, înaintea lui Biden într-o confruntare națională, cu un raport de 47%-43%.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel