Trump, pozat alături de Biden și Harris, la o zi după dezbaterea încinsă. Cei trei au comemorat victimele de la 9/11 împreună

REUTERS/Mike Segar
REUTERS/Mike Segar

Miercuri dimineață, mii de oameni s-au strâns în New York pentru a-i comemora pe cei care și-au pierdut viața în atacurile teroriste de pe 11 septembrie 2001. La o zi după dezbatere, Trump se intersectează cu Harris și Biden.

2. REUTERS/El... (11-septembrie-9-11_44959600.jpg)

REUTERS/Elizabeth Frantz

"Nu vom uita niciodată"

„New York se oprește pentru a-și aminti de victimele de pe 11 septembrie, la 23 de ani de la atacurile teroriste care au schimbat națiunea”, titrează CBS News. „Astăzi se împlinesc 23 de ani de la atacurile care au schimbat pentru totdeauna New York-ul și națiunea”.

Aproape 3.000 de oameni au fost uciși când teroriști al-Qaida au deturnat patru avioane și le-au prăbușit în turnurile gemene, în Pentagon și într-un câmp din sud-vestul statului Pennsylvania.

În fiecare dimineață de 11 septembrie, în ultimii 23 de ani, familiile celor care și-au pierdut viața în cel mai devastator atac terorist de pe teritoriul american se strâng într-o călătorie solemnă pentru a participa la cele șase momente de reculegere, pentru a asculta citirea numelor victimelor și pentru a îndeplini promisiunea sacră de a nu le uita niciodată.

Pe măsură ce anii trec, tot mai multe nume sunt citite de copii și tineri care s-au născut după atacuri, pe măsură ce generația mai veche încredințează acestei noi generații responsabilitatea imensă de a păstra vie amintirea acestei zile.

Ceremonia de miercuri a onorat cele 2.983 de victime ale atacurilor din 2001. Memorialul și Muzeul 9/11 s-au deschis pentru rudele victimelor la ora 8:00 (ora locală), iar ceremonia a început la ora 8:46. Un moment de reculegere la nivelul întregului oraș a avut loc la ora 8:46, pentru a marca momentul în care deturnarea Zborului 11 a lovit Turnul de Nord. Un al doilea moment de reculegere s-a ținut la ora 9:03, când Zborul 175 a lovit Turnul de Sud.

Un alt moment de tăcere a urmat la ora 9:37, marcând impactul Zborului 77 cu Pentagonul. Momentul în care Turnul de Sud s-a prăbușit a fost comemorat la 9:59, iar la ora 10:03 s-a ținut un alt moment de reculegere, pentru prăbușirea Zborului 93 în Shanksville, Pennsylvania. La ora 10:28, a fost marcată prăbușirea Turnului de Nord. Ceremonia s-a încheiat în jurul orei 12:30.

4. FOTO: Ager... (9-11_12874500.jpg)

Foto: Agerpres

Lideri americani prezenți la ceremonie

Președintele Joe Biden și vicepreședinta Kamala Harris au fost prezenți la ceremonie în Lower Manhattan, alături de fostul președinte Donald Trump și candidatul republican la vicepreședinție, JD Vance. Printre liderii din New York prezenți s-au numărat senatorul Chuck Schumer, guvernatoarea Kathy Hochul și foștii primari Bill de Blasio și Michael Bloomberg.

Președintele Biden și vicepreședinta Harris au emis declarații înaintea evenimentului, reiterând apelul la a „nu uita niciodată.”

„Nu uitați niciodată cele 2.977 de vieți prețioase furate de la noi când teroriștii au atacat națiunea noastră”, a scris președintele Biden. „Nu uitați niciodată familiile care încă poartă povara durerii din acea dimineață cumplită de septembrie. Nu uitați niciodată cetățenii și supraviețuitorii eroici care s-au grăbit să-și ajute compatrioții americani. Și nu uitați că, atunci când ne-am confruntat cu răul - și cu un inamic care a încercat să ne dezbine - am rezistat”.

„Astăzi este o zi de amintire solemnă, în care jelim sufletele pierdute în acel atac terorist odios din 11 septembrie 2001. Suntem solidari cu familiile și cu cei dragi lor. De asemenea, onorăm eroismul extraordinar al americanilor obișnuiți care și-au ajutat semenii în acea zi fatidică. Nu vom uita niciodată”, a spus Harris în declarația sa.

Casa Albă a anunțat că președintele și vicepreședinta vor vizita și locurile atacurilor din Shanksville, Pennsylvania și Pentagonul din Arlington, Virginia.

3. FOTO: Ager... (11-septembrie2_75748600.jpg)

Foto: Agerpres

Restricții de circulație pentru ceremonia 9/11

Memorialul și Muzeul 9/11 este situat la World Trade Center în Lower Manhattan. Șoferii trebuie să fie atenți la mai multe restricții de circulație din zonă.

Aceste restricții sunt impuse în același timp cu desfășurarea Adunării Generale a Națiunilor Unite, care cauzează la rândul său închideri de străzi și întârzieri pe partea estică a Manhattanului, mai menționează CBS News.

5. FOTO: Ager... (11-septembrie_48882200.jpg)

Foto: Agerpres

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel