Trump pune gând rău drepturilor femeilor: Ar vrea interzicerea avorturilor în cazul sarcinilor care trec de 16 săptămâni, în SUA

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Potrivit New York Times, principalul candidat republican la președinție, Donald Trump, a exprimat în privat sprijinul pentru o interdicție națională a avortului pe o perioadă de 16 săptămâni, cu excepții în cazuri de viol, incest sau pericol pentru viața mamei, notează Reuters.

 

Campania lui Trump a emis o declarație în răspuns la ceea ce a numit un articol "fals". "După cum a afirmat președintele Trump, ar sta jos cu ambele părți și ar negocia un acord cu care toată lumea să fie fericită", se arată în declarația respectivă, fără a oferi detalii despre cum ar arăta un astfel de "acord".

Times a relatat că Trump nu dorea să-și exprime opinia public încă pentru a evita să-i deterioreze pe conservatori înainte de a obține oficial nominalizarea republicană la președinție.

Se așteaptă ca Trump să obțină nominalizarea, dar singurul său rival rămas, fostul ambasador al SUA la ONU, Nikki Haley, a refuzat să se retragă.

Fostul președinte s-a laudat că a numit trei judecători conservatori în Curtea Supremă a SUA care au contribuit la anularea deciziei Roe v. Wade, care recunoștea dreptul constituțional al unei femei la avort, în 2022. Alegerile lui Trump au schimbat o curte care fusese blocată ideologic cu patru liberali și patru conservatori într-o majoritate conservatoare solidă.

Dar el a atribuit și problema avortului pierderilor electorale republicane de la acea decizie și a rămas vag în public cu privire la propria sa poziție.

Democratul Joe Biden, pe care Trump probabil îl va întâlni în alegerile prezidențiale din noiembrie, pune drepturile de avort în centrul atenției în 2024, argumentând că accesul la avort este o libertate personală pe care fostul Trump și republicani o neglijează pentru femei.

Susținătorii anti-avort, cu sprijinul grupurilor evanghelice creștine, susțin că avortul încheie viața unui ființă umană și că sunt necesare limite mai stricte la nivelul statelor și național.

Republicani au emis legi restrictive privind avortul în aproape două duzini de state de la răsturnarea drepturilor privind avortul de către Curtea Supremă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel