Trump se confruntă cu amenințări de asasinat din partea Iranului: Teheranul este "îngrozit" de întoarcerea fostului președinte

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Donald Trump a afirmat că a primit informații conform cărora Iranul a făcut "amenințări reale și specifice" pentru a-l asasina.

Publicitate

Campania candidatului republican la președinție a oferit această veste îngrijorătoare marți seara, într-un comunicat care descria planurile ca pe o "încercare de a destabiliza și a semăna haos în Statele Unite."

Buletinul a fost trimis de directorul de comunicare al campaniei Trump, Steven Cheung, și susținea că fostul comandant-șef al SUA a fost informat despre presupusul complot.

Declarațiile vin la câteva zile după ce investigatorii au descoperit că "actorii cibernetici malițioși" iranieni au trimis prin email informații către colaboratorii campaniei președintelui Biden, informații "preluate din materiale furate și nepublicate din campania lui Trump" pe parcursul verii.

De asemenea, au urmat două tentative de asasinat eșuate asupra fostului președinte care aspiră la un nou mandat, cea mai recentă având loc chiar în această lună.

"Regimul terorist din Iran iubește slăbiciunea Kamalei Harris și este îngrozit de puterea și hotărârea președintelui Trump"

„Președintele Trump a fost informat mai devreme astăzi de către Biroul Directorului Național de Informații cu privire la amenințări reale și specifice din partea Iranului de a-l asasinat în încercarea de a destabiliza și a semăna haos în Statele Unite,” a început buletinul lui Cheung.

„Oficialii din domeniul informațiilor au identificat că aceste atacuri continue și coordonate s-au intensificat în ultimele luni, iar oficialii din toate agențiile lucrează pentru a se asigura că [el] este protejat și că alegerile sunt libere de interferențe. Să nu vă faceți nicio iluzie, regimul terorist din Iran iubește slăbiciunea Kamalei Harris și este îngrozit de puterea și hotărârea președintelui Trump,” a continuat colaboratorul de rang înalt al lui Trump.

„Nu va lăsa nimic să-l oprească sau să-i stea în cale pentru a lupta pentru poporul american și pentru a face America mare din nou”, a completat acesta.

Declarația nu a oferit niciun detaliu despre complotul de asasinat și nu a fost deocamdată confirmată de guvern.

Iran - țara grupului anti-Israel Hezbollah - a negat anterior toate acuzațiile de amestec în afacerile din SUA.

Cu toate acestea, chiar săptămâna trecută, mai multe agenții federale au descoperit că hackeri din această țară au trimis emailuri conținând materiale furate din campania lui Trump către persoane din echipa Harris-Biden.

Oficialii au descris breșa ca fiind parte a unei efort mai amplu din partea Teheranului de a influența alegerile viitoare, motiv pentru care comentariile campaniei lui Trump de marți susțineau că Iranul „este terifiat” de perspectiva unui nou mandat de patru ani pentru fostul președinte.

"Actorii cibernetici malițioși iranieni și-au continuat eforturile din luna iunie de a trimite materiale furate și nepublice asociate cu campania lui Trump"

„Actorii cibernetici malițioși iranieni și-au continuat eforturile din luna iunie de a trimite materiale furate și nepublice asociate cu campania fostului președinte Trump către organizații media din SUA,” au declarat FBI, Agenția pentru Securitate Cibernetică și Infrastructură și Biroul Directorului Național de Informații într-un comunicat miercuri.

„Această activitate cibernetică malițioasă este cel mai recent exemplu al abordării cu mai multe fațete a Iranului...pentru a provoca discordie și a submina încrederea în procesul nostru electoral,” au adăugat agențiile.

Declarația comună a continuat prin a admite că nu există informații care să sugereze că destinatarii au răspuns.

Oficialii au ales, de asemenea, să nu ofere detalii suplimentare despre natura materialelor furate, la fel cum a făcut și președintele Biden.

El s-a retras ca și candidat la sfârșitul lunii iulie, fiind înlocuit de vicepreședinta democrat Harris.

Ea se pregătește acum să se confrunte cu Trump într-o competiție strânsă în luna noiembrie, în care mai multe state cheie par a fi în joc.

Între timp, Politico a raportat recent că a început să primească emailuri pe 22 iulie de la un cont anonim identificat doar ca „Robert”, care a transmis ceea ce părea a fi un dosar de cercetare pe care campania Trump îl realizase despre candidatului republican la funcția de vicepreședinte, senatorul din Ohio JD Vance.

Documentul era datat pe 23 februarie, cu cinci luni înainte ca Trump să-l aleagă pe Vance ca partener de cursă.

În același timp, autoritățile federale investighează tentativa recentă de asasinat asupra lui Trump pe terenul său de golf din Florida, precum și împușcăturile eșuate din Butler, Pennsylvania, din luna iulie.

Până în prezent, nu a existat nicio indicație că guvernul iranian ar fi fost responsabil, deoarece țara continuă să nege orice implicare în materialele divulgate.

În 2020, doi bărbați iranieni s-au dat drept membri ai grupului de dreapta Proud Boys ca parte a unei încercări de intimidare a alegătorilor, conform FBI. Ulterior, aceștia au fost acuzați. 

În același an electoral, hackerii iranieni au spart un site web utilizat de o administrație municipală din SUA pentru a publica rezultatele alegerilor. Atacatorii au fost prinși înainte de a desfășura vreo activitate nefavorabilă, au clarificat ulterior oficialii americani în domeniul securității cibernetice, conform Daily Mail.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel