Trump și-a ales vicepreședintele. Cine e J. D. Vance

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

J. D. Vance a fost ales de Donald Trump drept coleg în cursa pentru Casa Albă.

„După o deliberare îndelungată și o analiză atentă, și având în vedere talentele extraordinare ale multor altora, am decis că persoana cel mai potrivită pentru a ocupa funcția de vicepreședinte al Statelor Unite este senatorul J.D. Vance din Marele Stat Ohio. J.D. a servit cu onoare țara noastră ca pușcaș marin, a absolvit Universitatea de Stat din Ohio în doi ani, cu distincția Summa Cum Laude, și este absolvent al Școlii de Drept de la Yale, unde a fost editor al The Yale Law Journal și președinte al Asociației Veteranilor de la Yale. Cartea lui J.D., „Hillbilly Elegy,” a devenit un mare bestseller și film, promovând oamenii muncitori ai țării noastre. J.D. a avut o carieră de succes în afaceri în domeniul tehnologiei și finanțelor, iar acum, în timpul campaniei, se va concentra puternic pe oamenii pentru care a luptat.

Ca vicepreședinte, J.D. va continua să lupte pentru Constituția noastră, va sta alături de trupele noastre și va face tot ce îi stă în putință pentru a mă ajuta să facem America măreață din nou. Felicitări senatorului J.D. Vance, soției sale, Usha, care este de asemenea absolventă a Școlii de Drept de la Yale, și celor trei copii ai lor. MAGA2024!”, a scris Donald Trump pe rețelele de socializare.

J.D. Vance, senatorul din Ohio, s-a născut în Jackson, Kentucky și a crescut în Middletown, Ohio. În autobiografia sa de succes, „Hillbilly Elegy” (2016), el a descris o copilărie marcată de sărăcie și abuzuri. Mama sa s-a luptat cu dependența de droguri, iar Vance a petrecut mulți ani din viața sa alături de bunica sa, pe care o numea Mamaw.

După terminarea liceului, Vance s-a alăturat Corpului Marin și a servit ca militar în Irak, în cadrul unității de relații publice.

Viața personală și profesională

Soția lui Vance, Usha Vance, este avocată la o firmă din San Francisco și Washington, D.C. Cei doi s-au cunoscut în timpul studiilor la Yale Law School și s-au căsătorit în 2014, la un an după absolvire. Cuplul are trei copii mici: Ewan, Vivek și Mirabel. Vance și familia sa locuiesc în cartierul East Walnut Hills din Cincinnati și, anul trecut, senatorul a achiziționat o casă de 1,5 milioane de dolari în Alexandria, Virginia.

Vance a fost ales pentru prima dată în Senatul SUA în 2022, învingându-l pe fostul congresman democrat Tim Ryan pentru un loc din partea statului Ohio.

Relația cu Donald Trump. În 2016 îl jignea pe fostul președinte, comparându-l cu un opioid

În 2016, Vance l-a criticat deschis pe Donald Trump, folosind autobiografia sa pentru a explica popularitatea acestuia în rândul alegătorilor albi din zonele rurale. La acea vreme, a sugerat că Trump ar putea fi „H*tlerul Americii” și l-a comparat cu un opioid. Cu toate acestea, Vance și-a schimbat opinia în pregătirea candidaturii sale pentru Senat în 2022, ștergând tweet-urile controversate și recunoscând contribuțiile lui Trump în timpul mandatului său. A obținut astfel susținerea lui Trump în primarele republicane agitate și a devenit unul dintre cei mai loiali aliați ai fostului președinte.

Poziții politice

Vance reprezintă o formă de conservatorism populist cunoscută sub numele de „New Right”, care respinge multe dintre viziunile tradiționale republicane. El susține impunerea de tarife asupra comerțului și se opune intervențiilor externe ale Statelor Unite, în special în conflictul dintre Rusia și Ucraina. De asemenea, s-a pronunțat împotriva reducerilor prețurilor de asigurări sociale.

Activitatea sa în Senat a fost, însă, și bipartisană. Vance a introdus un proiect de lege pentru siguranța feroviară împreună cu senatorul Sherrod Brown, ca răspuns la deraierea trenului din East Palestine, Ohio. De asemenea, a colaborat cu senatoarea democrată Elizabeth Warren din Massachusetts pentru a responsabiliza executivii băncilor falimentare.

Pe de altă parte, multe dintre inițiativele sale reflectă poziții conservatoare. Vance a propus o legislație pentru a interzice tratamentele de afirmare a genului pentru minori și un proiect de lege pentru a elimina programele de diversitate din guvernul federal.

Poziția lui Vance asupra avortului

Vance se opune avortului și susține că guvernul ar trebui să găsească modalități de a încuraja nașterea de copii. Totuși, ca mulți alți republicani, a ajustat modul în care abordează această temă după ce Ohio și alte state au votat în favoarea accesului la avort anul trecut. Într-un interviu pentru CNN în decembrie, Vance a afirmat că republicanii trebuie să „acceptăm că oamenii nu doresc interdicții absolute asupra avortului”. Recent, a declarat în emisiunea „Meet the Press” că susține accesul la medicamentul Mifepristone, utilizat pentru avorturi medicale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel