Trump spune că nu va fi dictator dacă va fi ales președinte al SUA, „cu excepția primei zile” de mandat / video

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Donald Trump a spus că va fi dictator în prima zi de mandat, dacă va fi votat din nou în funcția de președinte al Statelor Unite ale Americii.

Fostul președinte Donald Trump a declarat, marți, la Fox News, că nu va fi dictator „cu excepția primei zile”, dacă va fi ales președinte anul viitor, potrivit NBC News.

Comentariile lui Trump la evenimentul înregistrat din Iowa au venit ca răspuns la faptul că gazda Sean Hannity l-a întrebat dacă va abuza de putere pentru a se răzbuna.

„Promiteți Americii în seara asta că nu vei abuza niciodată de putere ca pedeapsă împotriva nimănui?”, a întrebat jurnalistul Sean Hannity.

„Cu excepția primei zile”, a răspuns Trump, repetând fraza.

După ce i s-au cerut mai multe explicații, Trump a spus: „Vreau să închid granița și vreau să forez, să forez, să forez”.

Câteva clipe mai târziu, Trump și-a dublat comentariile.

„Îl iubesc pe tipul ăsta”, a spus Trump, referindu-se la Hannity. „El spune: „Nu vei fi dictator, nu-i așa?” Am spus: „Nu, nu, nu. În afară de prima zi”. Închidem granița și forăm, forăm, forăm. După aceea, nu mai sunt un dictator.", a mai zis Trump.

Echipa de campanie a lui Biden Biden a profitat rapid de observațiile lui Trump, postând un clip pe X. După încheierea interviului, managerul de campanie al lui Biden, Julie Chávez Rodriguez, l-a atacat pe Trump într-o declarație.

„Donald Trump ne-a spus exact ce va face dacă va fi reales și în această seară a spus că va fi dictator în prima zi”, a spus ea. „Americanii ar trebui să-l creadă.”, a continuat Rodriguez.

Comentariile lui Trump au venit după ce nu a răspuns direct la o întrebare anterioară a lui Hannity cu privire la planurile de a „abuza de putere, de a încălca legea, de a folosi guvernul pentru a urmări oameni”.

Trump menține un avantaj în sondaje față de oponenții săi republicani. Un sondaj NBC News de luna trecută a constatat că 58% dintre alegătorii republicani l-au considerat pe Trump ca fiind prima lor alegere în alegerile primare ale GOP. În schimb, doar 18% dintre alegători l-au considerat pe guvernatorul Floridei Ron DeSantis ca fiind cea mai bună alegere.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel