Trump spune că nu va mai candida la președinție în 2028 dacă pierde în noiembrie

Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres

Donald Trump a declarat într-un interviu publicat duminică că nu crede că va candida din nou pentru președinție în 2028 dacă va pierde cursa pentru Casa Albă din acest an.

Într-un interviu acordat emisiunii televizate Full Measure cu Sharyl Attkisson, fostul președinte al Statelor Unite – care a candidat în 2016 și 2020 – a fost întrebat dacă se vede candidând din nou peste patru ani.

„Nu, nu cred,” a răspuns Trump. „Nu văd asta deloc.”

El a adăugat: „Sperăm că vom avea succes.”

În sondaje, Kamala Harris îl depășește pe Trump în majoritatea confruntărilor directe, după ce Trump a avut anterior un avans solid față de Joe Biden – înainte ca acesta să renunțe la campania sa de realegere după o prestație dezastruoasă în dezbatere. Totuși, cursa prezidențială rămâne strânsă înaintea alegerilor din noiembrie, în special în statele-cheie (swing states - state oscilante între republicani și democrați) care vor decide victoria.

Attkisson l-a întrebat pe Trump ce funcții vede pentru persoane precum miliardarul din domeniul tehnologiei Elon Musk, fosta congreswoman democrată Tulsi Gabbard și fostul candidat independent la președinție Robert F. Kennedy Jr., în administrația sa. Trump a răspuns că nu a făcut înțelegeri cu nimeni pentru că „nu este potrivit să facă asta” și „este prea devreme”.

Totuși, el a schițat posibilele domenii în care Musk, Gabbard și Kennedy, toți foști democrați sau susținători ai partidului, ar putea lucra dacă el ar fi ales.

Rolurile lui Elon Musk, Tulsi Gabbard și Robert F. Kennedy Jr. în administrația Trump 

„Bobby se va descurca foarte bine în domeniul sănătății și al mediului,” a spus Trump. „El se uită la alte țări unde nu folosesc chimicale sau folosesc mult mai puține decât noi, iar oamenii sunt mai sănătoși decât în Statele Unite, care nu este o țară prea sănătoasă”, a spus Trump.

Kennedy face campanie pentru Trump de când și-a încheiat candidatura independentă la președinție pentru a-l susține pe candidatul republican.

Trump a descris-o pe Gabbard, o veterană militară care a fost congreswoman democrată din Hawaii înainte de a se retrage, drept „o persoană cu bun-simț”. Recent, ea a declarat că ar „fi onorată să servească” într-o a doua administrație Trump. Gabbard a candidat pentru președinție ca democrată în 2020 la alegerile primare, dar a ales să susțină candidatul republican la alegerile din acest an.

„O cunosc puțin, și a fost o mare onoare când am primit-o,” a declarat Trump în interviul de duminică.

Luna trecută, atât Gabbard, cât și Kennedy au fost numiți în echipa de tranziție a lui Trump, care ar urma să-l ajute să aleagă politici și personal dacă ar câștiga Casa Albă în noiembrie.

Trump l-a prezentat pe Musk ca pe o persoană care poate promova politici pentru a reduce costurile guvernamentale, o idee pe care a adus-o în discuție împreună cu o „comisie pentru eficiența guvernului”.

„Elon este Elon,” a spus Trump. „E un mare tăietor de costuri. A fost întotdeauna foarte bun la asta, iar eu sunt bun la asta. Dar Elon, îți spun eu, va veni și va spune: ‘Asta trebuie să faci. Trebuie să faci asta.’ Este atât de implicat în asta, simte că există atât de multă risipă și surplus în această țară, și are dreptate.”

„Nu mai am răbdare. Există o mulțime de pierderi și reglementări inutile în guvern care trebuie eliminate,” a scris Musk pe Twitter, în contextul speculațiilor privind influența sa asupra politicilor economice ale lui Trump, conform The Guardian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel