Trump susține că Biden ar putea rămâne în cursa pentru președinție, în ciuda presiunilor: "El are un ego și nu vrea să abandoneze"

foto: Agerpres via Reuters
foto: Agerpres via Reuters

Donald Trump consideră că Joe Biden ar putea continua să fie candidatul Partidului Democrat în alegerile din noiembrie, în ciuda presiunilor din partea propriului partid de a se retrage din cursă din cauza îndoielilor legate de starea sa de sănătate.

„Mi se pare că poate rămâne în cursa la preşedinţie. El are un ego şi nu vrea să abandoneze. Nu vrea să facă asta”, a declarat fostul președinte republican într-un interviu acordat Fox News, primul său interviu de la dezbaterea televizată din Atlanta de la sfârșitul lunii iunie.

Joe Biden, în vârstă de 81 de ani, a părut obosit și dezorientat în timpul acestei dezbateri, descrisă ca fiind catastrofală de publicațiile din SUA. „Părea extrem de palid, ca să fim blânzi”, a comentat Donald Trump luni seara.

Fostul președinte a mai declarat că, atunci când Joe Biden a început să vorbească, vocea acestuia părea destul de slabă. „A fost o dezbatere stranie, pentru că, din primele două minute, răspunsurile pe care le dădea nu aveau mult sens”, a spus Trump.

Youtube video image

Între timp, o purtătoare de cuvânt a Casei Albe a încercat să pună capăt speculațiilor provocate de un articol din cotidianul The New York Times (NYT), care a dezvăluit că un specialist în maladia Parkinson a vizitat Casa Albă de opt ori în opt luni, din vara lui 2023 până în primăvară. „Este președintele (Joe Biden) bolnav de Parkinson? Nu (...). Ia el medicamente împotriva maladiei Parkinson? Nu”, a declarat luni Karine Jean-Pierre.

Jean-Pierre nu a dezvăluit numele specialistului și nici scopul vizitelor acestuia, invocând „confidențialitatea”. Ea a subliniat că Joe Biden a fost consultat de trei ori de un neurolog la bilanțurile sale anuale de sănătate, ultimul fiind făcut public în februarie, și că a fost testat pentru diverse boli neurodegenerative în acest cadru, iar rezultatele au fost negative.

Joe Biden a recunoscut că este conștient de „îngrijorările” exprimate după dezbaterea cu Donald Trump, în vârstă de 78 de ani. Într-un apel la o emisiune matinală la postul MSNBC, el i-a atacat vehement pe cei care se opun candidaturii sale în cadrul Partidului Democrat. „Acești tipi care cred că nu ar trebui să candidez, să candideze împotriva mea (...). Provocați-mă la Convenția Democrată din august”, spunea Joe Biden furios.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel