Trump va fi interogat de FBI în calitate de „victimă“, după ce s-a încercat asasinarea sa

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

FBI-ul îl va interoga pe Donald Trump în calitate de ''victimă'' a unei tentative de asasinat.

Poliţia Federală Americană (FBI) îl va interoga pe fostul preşedinte Donald Trump în calitate de "victimă" după ce a fost ţinta unei tentative de asasinat pe 13 iulie, conform unui anunţ făcut luni de oficiali, transmite AFP și Agerpres.

Candidatul republican la alegerile prezidenţiale din noiembrie a fost împuşcat pe 13 iulie la începutul unui miting de campanie din Pennsylvania şi a fost rănit uşor la ureche. FBI-ul a confirmat vineri că Donald Trump a fost într-adevăr lovit de un "glonţ întreg sau fragmentat în bucăţi mici".

În acest incident, un spectator a fost ucis, iar alte două persoane au fost rănite.

Un agent FBI, Kevin Rojek, a dezvăluit luni că Donald Trump a acceptat să fie interogat sub statutul de "victimă", un "interviu clasic pe care l-am face pentru orice altă victimă a unei infracţiuni grave, indiferent de circumstanţe".

"Vrem să avem punctul său de vedere cu privire la ceea ce a observat" pe 13 iulie, a spus ofiţerul în cadrul unei conferinţe de presă telefonice privind progresul anchetei.

Donald Trump, rănit într-un atac armat la un eveniment de campanie. Doi oameni au fost uciși

Donald Trump a fost rănit într-un atac armat care a avut loc la un eveniment de campanie în Pennsylvania.

Donald Trump se afla pe scenă și ținea un discurs, moment în care cineva a tras spre el. Imediat au intervenit agenții de la Secret Service care l-au apărat cu corpurile lor, iar apoi l-au dus la loc sigur. 

Fostul președinte a fost însă rănit, acesta având sânge în zona urechii. Cu toate acestea, rănile nu i-au pus în pericol viața. Chiar dacă a fost rănit, acesta a ridicat pumnul în aer, în aplauzele susținătorilor. 

„Președintele Trump mulțumește forțelor de ordine și agenților pentru acțiunea lor rapidă în timpul acestui act odios. El este bine și este consultat la o unitate medicală locală. Vor urma mai multe detalii”, a declarat purtătorul de cuvânt Steven Cheung într-un comunicat.

Donald Trump este o figură proeminentă în politica americană, cunoscut pentru rolul său de al 45-lea președinte al Statelor Unite, funcție pe care a ocupat-o din ianuarie 2017 până în ianuarie 2021.

Înainte de a intra în politică, Trump a fost un om de afaceri de succes și o personalitate media, cunoscut mai ales pentru imperiul său imobiliar și pentru emisiunea de televiziune "The Apprentice". Campania sa prezidențială din 2016 a fost marcată de sloganul "Make America Great Again" și de promisiuni de a aduce schimbări semnificative în politica internă și externă a SUA, inclusiv reforme economice și de imigrație stricte.

Mandatul său prezidențial a fost unul controversat, caracterizat de politici economice pro-business, reducerea reglementărilor și reforme fiscale, dar și de o politică externă imprevizibilă. Trump a fost primul președinte american care a avut două proceduri de destituire inițiate împotriva sa, deși a fost achitat în ambele cazuri.

De asemenea, mandatul său a fost marcat de o retorică polarizantă și de un stil de conducere neconvențional, care a generat reacții puternice atât de susținere, cât și de opoziție. După ce a părăsit Casa Albă, Trump a rămas o influență majoră în Partidul Republican și în politica americană, continuând să-și exprime opiniile și să mobilizeze susținătorii prin diverse mijloace de comunicare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel